Conferència: «Guerra d'Ucraïna i geopolítica global: cap a una nova bipolaritat armada» Inauguració del programa de doctorat en Estudis Internacionals de Pau, Conflictes i Desenvolupament

18/11/2022 | cufp
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Data: 21 de novembre de 2022
Acte: Inauguració del programa de doctorat en Estudis Internacionals de Pau, Conflictes i Desenvolupament
Títol de la conferència: «Guerra d'Ucraïna i geopolítica global: cap a una nova bipolaritat armada»

Hora: 14.30 h
Lloc: sala d'actes – Edifici de l'Escola de Doctorat i Consell Social i MEET meet.google.com/jwf-pxfi-kzn

Descripció:

Amb motiu de la Inauguració del Programa de Doctorat en Estudis Internacionals de Pau, Conflictes i Desenvolupament, comptarem amb el Dr. José Ángel Ruiz , Director de l'Institut Universitari de la Pau i els Conflictes, i expert en l'àmbit de la història contemporània i l'anàlisi dels conflictes actuals que presentarà la conferencia «Guerra d'Ucraïna i geopolítica global: cap a una nova bipolaritat armada».

En l'últim mig segle, la guerra d'Ucraïna s'ha convertit en el conflicte armat de major transcendència. La seua capacitat d'afectar sensiblement la seguretat, l'economia i la geopolítica dels cinc continents demostra fins a quin punt estem en un ordre internacional més interconnectat que mai. El Dr. Ruiz explicarà com la guerra ha precipitat unes dinàmiques fins ara larvades que estan reconfigurant l'statu quo de la post-guerra freda, afectant el present i al futur no sols de les grans potències sinó de tot el globus, de manera que es tendeix cap a una perillosa bipolaritat bipolaritat global armada.

Després de la conferència, la coordinadora del programa, María Jesús Muñoz Torres, explicarà les característiques del programa del Màster en Estudis Internacionals de la Pau, Conflictes i Desenvolupament i donarà la benvinguda a l'estudiantat que acaba d'incorporar-se al programa.

La conferència serà en la sala d'actes de l'escola de doctorat encara que també es podrà continuar online, en el següent enllaç:

L'Escola de Doctorat emetrà certificats d'assistència als estudiants inscrits l'el acte d'inauguració.

Informació proporcionada per: Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau