Curs: "Introducció a la narrativa audiovisual per a agents de pau"

19/05/2021 | cufp
Compartir

Compartir

Facebook Facebook
Twitter Twitter
Linkedin Linkedin
Whatsapp Whatsapp
Gmail Gmail
Imprimir Imprimir

Curs: "Introducció a la narrativa audiovisual per a agents de pau"

Data: 31 de maig  i 1 de juny 

Hora: 31 de maig de 10:00 a 13:00, 1 de juny de 14:00 a 16:30

Lloc:  Saló d'Actes de L'Escola de Doctorat

Entitat: Càtedra UNESCO de Filosofia per la Pau 

 

Anna Soler Cepriá oferirà el curs "Introducció a la narrativa audiovisual per a agents de pau" com a acomiadament del curs acadèmic del Màster de la Pau.

El taller teòric-pràctic constarà de dues sessions. La primera tindrà lloc al matí del 31 de maig i es centrarà en l'explicació del camp de la sintaxi audiovisual i l'anàlisi de conceptes d'àudio i del visual. També es treballaran fenòmens relacionats amb la connexió de la imatge àudio/text, les estructures narratives, les formes de representar el missatge i l'analogia amb els gèneres literaris. A continuació d'aquesta formació teòrica, els assistents seran animats a posar-la en pràctica mitjançant la creació d'un audiovisual que tracti algun tema d'interès relacionat amb l'àmbit d'estudis del màster. La segona sessió, que esdevindrà a la vesprada de l'1 de juny, girarà entorn del visionament, comentaris i experiències dels treballs realitzats. 

El taller presentarà metodologies innovadores de treball amb tecnologies digitals, conseqüentment, és una ferramenta molt adequada que permetrà el desenvolupament de treballs de qualitat pels agents de pau. 

El treball d'Anna Soler Cepriá és inquiet, proliferí i polièdric. Treballa amb fotografia directa o construïda, bé sigui en moviment o estàtica. Les seves produccions artístiques s'han exposat en Espanya, Mèxic, Guatemala, Irlanda, França i la Xina. En 2000, cofundà l'escola de fotografia Fábrica de Imágenes en Morelia, Mèxic. Obtingué una Mención Especial en el 5.º Festival Internacional de Cine de Morelia (FICM) i un premi a Mejor Documental Mexicano en el 4.º Festival Internacional de Cine de Baja California pel seu llargmetratge documental, codirigit junt amb Agustín Tapia, Los días sin Joyce (un diario imaginario).

Anna és feminista i agent de pau, amb la seva càmera ha treballat en projectes i desenvolupat tècniques per a treballar amd dones que pateixen violència de gènere, en Mèxic. La combinació de la perspectiva de gènere amb l'alfabetització audiovisual ajudà a moltes dones a prendre consciència sobre la violència de gènere i les ajudà a lluitar per la desnaturalització d'aquesta. 

 

 

Informació proporcionada per: Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau