V Jornada del Valor de la Creativitat i la Imaginació: Desafiaments per a la Societat del s. XXI

07/10/2021 | cufp
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

 

Data: 15 octubre 2021

Acte: Jornada 

Títol: V Jornada del Valor de la Creativitat i la Imaginació: Desafiaments per a la Societat del s. XXI 

Hora: de 9 a 17h. 

Lloc: Sala d'actes Edifici Escola de Doctorat/ Zoom

Entitat: Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau.

 

La Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau organitza la V Jornada El Valor de la Creativitat i la Imaginació: Desafiaments per a la societat del segle XXI el dia 15 d'octubre en el marc de les activitats del Màster Universitari en Estudis Internacionals de Pau, Conflictes i Desenvolupament, en col·laboració amb l'Ajuntament de Castelló.

En aquesta jornada, es plantejarà la necessitat de revaloritzar les ciències de la naturalesa, socials i humanes, i les habilitats blanes com ara la creativitat, el pensament crític, el treball en equip, la sociabilitat o la bona comunicació, entre altres, com a recursos socioeducatius essencials per a la transformació social positiva cap a les cultures de pau. Així mateix, es posarà damunt de la taula la importància de la cultura del pensament a través de metodologies i recursos educatius com ara la literatura d'imaginació, el conte, les imatges, la filosofia, etc. En aquest sentit, es reflexionarà sobre el valor actual de les humanitats, i en el seu si dels estudis per a la pau, a través de la reivindicació de la “utilitat de l'inútil ”, establint una relació amb la imaginació i la creativitat.

La jornada anirà dirigida a l'estudiantat i al professorat i del màster, així com a aquells professors, mestres, investigadors, estudiants i públic en general de la ciutat de Castelló interessats en aquests temes.

Programa

9.00h a 9.30h: Inauguració Oficial de la Jornada amb l'alcaldessa de Castelló, la Rectora i la directora de la Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau.

9.30-11:00h: Conferència Inaugural.  Lo inútil és útil per a cultivar la imaginació i fer a la humanitat més humana, a càrrec del Dr. Nuccio Ordine, Universitat de Calàbria (Itàlia)

11.00-11.30 h: Pausa cafè

11.30-13:30h: Taller 1. Cultura del Pensament: la necessitat d'un pensament autònom, reflexiu, crític i creatiu, a càrrec de Marisol Justo de la Rosa, mestra, especialista en ciències humanes, Valladolid

13.30 -15.00h: Descans (Menjar)

15.00-17.00h. Taller 2:  Creativitat i Conflicte. El poder transformador de l'art en l'educació per a la pauChené Gómez Prieto, educador i president de Creart, ONG de Desenvolupament, Barcelona

 

 

Join Zoom Meeting

https://uji-es.zoom.us/j/7404595086?pwd=em53anQxR0lLS2tndzJrZmh6cW9Edz09

 

Meeting ID: 740 459 5086

Passcode: Pax2021

Informació proporcionada per: Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau