Associacions universitàries

19/04/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

 
Ser membre de la comunitat universitària no només implica vindre a estudiar, treballar o veure com passa el temps a la cantina. També existeixen dins de la Universitat altres opcions: viatjar, fer esport, conèixer nous amics, cantar, tocar algun instrument i altres tipus d'activitats a l'abast de tothom. Inclús en algunes carreres els mateixos alumnes duen a terme activitats de promoció de la seua titulació.

En aquesta pàgina apareixen els agrupaments que hi ha a la Universitat legalment constituïts i que figuren en el registre com a tals; a més a més de les dades necessàries per a poder posar-te en contacte amb ells.

Aquestes associacions es reuneixen per a realitzar activitats, paral·leles a les seues ocupacions universitàries, que els reporten gaudiment, aprenentatge i, una preparació a un futur laboral relacionat amb els estudis cursats.

 


Índex

Associacions universitàries formades per estudiantat

Altres associacions universitàries

 

 

 

 

Associacions universitàries formades per estudiantat

 

 EADE-CONSULTING, JUNIOR EMPRESA

És una associació sense ànim de lucre formada i gestionada per estudiantat. El seu funcionament és similar a una empresa la finalitat de la qual és completar la formació de l’universitari i donar-li l’oportunitat d’aplicar els coneixements adquirits en la carrera d’una forma pràctica. Per a això, EADE-Consulting J. E. organitza cursos de formació per a la comunitat universitària i ofereix serveis a empreses.

Localització:

Despatx JAA118SD
Facultat  Ciències Jurídiques i Econòmiques.
Campus del Riu Sec
Universitat Jaume I
Av. Vicent Sos Baynat s/n
12080 Castelló de la Plana

Tel. 964 72 85 12
Fax 964 72 85 14

Més informació a:

Correu electrònic: info@eadeconsulting.com
Web: http://www.eadeconsulting.com


tornar a l'índex

 

 SINDICAT D'ESTUDIANTS DELS PAÏSOS CATALANS (SEPC)

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) som l'organització estudiantil de l'esquerra independentista, nascuda arran de la fusió de les organitzacions estudiantils Alternativa Estel i la Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans (CEPC). Treballem amb voluntat d'esdevenir l'eina de totes les estudiants dels Països Catalans per la seva autoorganització, formació i presa de consciència en la defensa dels nostres drets com a estudiants i persones.

Les nostres estructures internes es basen en l'assemblearisme, el control democràtic i la plena participació. Apostem per una tasca sindical i associativa des de la nostra realitat més propera: els centres d'ensenyament. Rebutgem de soca-rel la burocratització d'algunes organitzacions estudiantils i el control que pretenen exercir organitzacions polítiques i corporacions sindicals de treballadors sobre el moviment estudiantil.

Treballem per la construcció d'un marc educatiu pels Països Catalans, des d'una òptica d'esquerres. Amb aquesta finalitat, ens dotem de metodologies de treball per tal d'avançar en la transformació dels centres educatius, basant-nos en cinc grans eixos de reivindicació: l'ensenyament públic, popular, català, antipatriarcal i de qualitat.

Més informació a:

Correu electrònic: uji@sepc.cat        

Web:
http://www.sepc.cat
http://sepc-uji.blogspot.com/
http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100002154333675


tornar a l'índex

 

 CAMPUS JOVE UJI CASTELLÓ

Campus Jove és una plataforma d’estudiantes i estudiants progressistes que pretén millorar la Universitat i defendre els teus drets. Volem una universitat pública i de qualitat. Una Universitat per a totes i tots on els estudiants puguem desenvolupar les nostres aficions i actituds i millorar la nostra formació a banda de les llicenciatures, enginyeries i diplomatures que s’hi imparteixen. Una Universitat solidària i multicultural, on la mobilitat acadèmica sigui una opció interessant per a les eixides professionals de les estudiantes i els estudiants. Per això, treballem per a totes i tots els estudiants, per respondre als nous reptes i proposar solucions als problemes de cada estudianta i estudiant de la nostra Universitat.

Més informació a:

Correu electrònic: campusjove@uji.es  

Web: http://www.campusjove.uji.es/


tornar a l'índex

 

 ENREDADERA JOVE

És una associació juvenil mediambiental en pro de la defensa dels animals i del medi ambient. Però Enredadera Jove no és simplement una associació preocupada per la naturalesa, és també una associació juvenil amb el marcat caràcter reivindicatiu que això comporta.

Enredadera Jove és una associació de joves que es preocupen pel seu entorn, per la conservació dels nostres espais naturals, per la defensa dels animals i els seus drets. Una associació que creu en el desenvolupament sostenible com model de convivència amb l'entorn natural, una associació que creu que el progrés i desenvolupament social no està renyit amb la protecció del medi ambient.

Qualsevol persona que crega que és important el desenvolupament sostenible, que hem de cuidar el nostre planeta perquè ho gaudisquen les pròximes generacions, que els animals han de tenir drets, o que simplement comence a tenir inquietuds sobre la naturalesa, que vol començar a reciclar, que li agrada gaudir passejant pels boscos o per la vora d'una platja sense edificis; qualsevol d'aquestes persones està fent una aportació molt valuosa i fa que Enredadera Jove esdevinga una associació propera i juvenil

Des d’Enredadera Jove, realitzem campanyes de conscienciació, taules rodones, investigacions, denúncies, repoblacions, senderisme, acampades, etc. per a conscienciar a la gent, denunciar els abusos, gaudir de la naturalesa, i perquè, a poc a poc entre tots, aconseguim que la societat avance un poc més.
Enredadera Jove neix per i per a la Naturalesa.

Enreda’t!

Més informació a:

Correu electrònic: enredaderajove@uji.es


tornar a l'índex

 

 UNIÓ UNIVERSITÀRIA

Unió Universitaria és l’associació d´estudiants/es apolítica de l´UJI. Els nostres objectius són representar i defensar els drets dels estudiants/es des dels òrgans de govern, i treballem incansablement per a continuar creant una universitat millor per a tots. La Unió fa la Força!!!

Més informació a:


Correu electrònic: unionuniversitaria@uji.es  i   unionuniversitaria_uji@hotmail.com
Web: http://unionuniversitaria.uji.es


tornar a l'índex

 

 SINDICAT D'ESTUDIANTS ACONTRACORRENT-UJI

Som el nou sindicat estudiantil de la Jaume I, que té com a referent moral i intel·lectual l'esquerra social i política i que aspira a conformar una experiència unitària, capaç d'aglutinar als sectors més progressistes i avançats de l'estudiantat.

El Sindicat d'Estudiants Acontracorrent-UJI, combatent el procés de desmantellament de la universitat pública i confrontant amb l'actual model de la universitat-empresa que ha començat a implantar-se amb la imposició del Pla Bolonya, té per objectiu fonamental lluitar per aconseguir una universitat pública, democràtica, popular, de qualitat i científica.

Més Informació a:

Correu electrònic: acontracorrentuji@gmail.com

Web: http://acontracorrent-uji.blogspot.com/


tornar a l'índex

 

Altres associacions universitàries

 

 AEGEE-Castelló (European Students' Forum)

AEGEE és una associació interdisciplinària d'estudiants de tot Europa. Compta amb 13.000 socis i és present en 206 ciutats de 40 països. Des de Gran Canària a Azerbaidjan, de Finlàndia a Malta. 

AEGEE promou una Europa sense prejudicis, la diversitat cultural i el coneixement mutu. Una associació sense ànim de lucre, no vinculada a cap partit polític, oberta a estudiants i professionales joves de totes les facultats i disciplines. Promotora de la cooperació, comunicació i la integració entre els joves d'Europa.

AEGEE-Castelló ofereix a tots els seus socis l'oportunitat de participar en congressos, cursos, viatges i seminaris per tota la geografia europea. AEGEE compta amb el suport de la Comissió Europea i té un estatut consultiu en el consell d'Europa i les Nacions Unides, a més és membre del Fòrum Europeu de Joventut (European Youth Forum) i ha cooperat amb la UNESCO ha projectes internacionals.

No deixes passar l'oportunitat, ¡uneix-te a l'equip d'AEGEE-Castelló!

AEGEE-Castelló
Edifici de l'Estudiantat, 1er pis
Universitat Jaume I
12071 Castelló de la Plana 

www.aegeecastello.org
info@aegeecastello.org


tornar a l'índex

 

 ASSOCIACIÓ DE DESENVOLUPAMENTS DE LA INFORMÀTICA I LA TELEMÀTICA (ADITEL)

És una associació sense ànim de lucre, creada per a facilitar la informació autodidacta en temes relacionats amb la infomàtica, així com l'organització d'activitats sobre el mateix àmbit (cursets, viatges, conferències, reunions).

ADITEL pretén se una plataforma per als projectes informàtics dels estudiants de qualsevol titulació, així com un punt de trobada per a buscar informació sobre aquest camp. Pots adreçar-te a nosaltres en:

Més informació:

Correu electrònic:
info@aditel.org
aditel@uji.es  

Web: http://www.aditel.org


tornar a l'índex

 

 ASIC-UJI

És l’associació d’investigadors per al coodesenvolupament de la Universitat Jaume I, i tenen com a finalitat la investigació en temes referents a cooperació internacional, migracions, coodesenvolupament, multiculturalitat, mediació cultural i pau, així com l’edició i difusió d’estudis, formació i informació al voltant del del coodesenvolupament.

Més informació

Telèfon 964 72 93 60
Correu electrònic: asocinvestigadorescodesarrollo@gmail.com


tornar a l'índex

 

 ASSOCIACIÓ DIVERSITAT FUNCIONAL UNIVERSITÀRIA (ADFU)

Associació nascuda a l’àmbit universitari i oberta a tota la societat que té com principal objectiu treballar per la igualtat d’oportunitats i de tracte, real i efectiva, de totes les dones i homes amb diversitat funcional (socialment coneguda com discapacitat), reivindicant el compliment de la Convenció internacional sobre els drets de les persones amb discapacitat, aprovada per Nacions Unides en 2006, així com de la resta de legislació que ateny de manera directa a les persones amb diversitat funcional, i promoure la vida independent de les dones i homes amb diversitat funcional, impulsant reformes legislatives encaminades a fomentar de manera pràctica la implementació de la mateixa, basant-se en els continguts de l’article 19 de l’esmentada Convenció.

ADFU està present en el Grup de Treball sobre Discapacitat de la Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I, i, per designació d’aquest grup, des de 2008 és l’encarregada d’organitzar la Marxa per la igualtat d’oportunitats de les persones amb diversitat funcional.

Més informació: adfucastello@gmail.com


tornar a l'índex

 

 ASSOCIACIÓ CÍVICA VALENCIANA TIRANT LO BLANC

L'Associació Cívica Valenciana (ACV) Tirant lo Blanc és un col·lectiu de ciutadans que ens sentim responsables de la nostra societat i que volem fer la nostra aportació per a millorar-la.

Els membres del Tirant som uns centenars de joves de tot el País Valencià, la major part estudiants o ex-estudiants universitaris, que compartim unes inquietuds similars i una mateixa voluntat d’actuar per transformar la societat valenciana: de guanyar el futur. Per això estem convençuts que ser valencià és important. I ho estem perquè creiem en el futur del nostre país, perquè apostem decididament per construir un futur millor per al poble valencià. Un futur que volem basat en la recuperació del nostre patrimoni i en l’aprofundiment en la democràcia i en l’autogovern. Un futur de progrés social, econòmic i cultural. Un futur en què els valencians tornem a fer, com ja vam fer en el passat, aportacions pròpies i originals al conjunt dels pobles d'Europa i del món.

Correu electrònic:
acv-tirant@uji.es (Universitat Jaume I)
informacio@tirant.org (Seu de València)

Web: www.tirant.org
 


tornar a l'índex

 

 QUATRE GOSSOS

Es tracta d’una associació “d’artistes i joves promeses” tal i com es defineixen i  que volen impulsar l’art contemporani. Els pots localitzar també a l’Edifici de l'Estudiantat-primera planta.

Correu electrònic: monemonkey@gmail.com


tornar a l'índex

 

 TUNA D'EMPRESARIALS

Tot i ja funcionar anteriorment és en el 2005 quan es constitueix formalment com a associació. La Tuna d’ Empresarials promou la tradició i la cultura universitària musical espanyola. Per això realitzen assaigs setmanals, participen en certàmens nacionals i internacionals i cercaviles.

Tel: 629 471 007

Web: http://www.tunaempresariales.uji.es


tornar a l'índex

 

 GRUP UNIVERSITARI D'AMNISTIA INTERNACIONAL

Amnistia Internacional és un moviment global integrat per persones voluntàries, que treballen perquè es respecten els drets humans en tot el món.

La nostra visió és la d'un món en el qual totes les persones gaudeixen de tots els drets humans proclamats en la Declaració Universal de Drets Humans i en altres instruments internacionals.
Des del Grup Universitari d'Amnistia Internacional UJI-Castelló vos animem a unir-vos a nosaltres en la defensa dels drets humans, ja siga participant com voluntaris, unint-vos a la xarxa d'accions urgents o participant en les ciberaccions.

Correu electrònic: uji@es.amnesty.org

Web: http://amnistiainternacional.uji.es/

Telèfon:
635 915 314
964 72 93 66 (Despatx: divendres de 18h a 21h)


tornar a l'índex

 

 WILAYA-UJI

L’associació Universitària d’ajuda al poble Saharauí pretén realitzar activitats de sensibilització sobre la situació del poble saharauí, adreçades a tota la comunitat universitària i a la societat de Castelló en general. Per això dissenya programes i activitats tant ací a la Universitat Jaume I com als campaments com ara exposicions, xarrades, tallers lúdics, pràctiques formatives, etc , totes adreçades a incrementar el seu compromís amb aquest poble.

Més informació:

Correu electrònic: wilayauji@uji.es i   wilayauji@gmail.com


tornar a l'índex

 

 SERVEI DE SUPORT I ORIENTACIÓ AL MENOR (SSOM)


tornar a l'índex

 

 ASSOCIACIÓ JUVENIL IPLUS (INTERNATIONAL PARTY AND LEISURE UNION FOR STUDENTS

iPlus organitza esdeveniments i activitats per als estudiants Erasmus i internacionals.
T'ajudem a crear noves relacions amb els nous estudiants i a integrar-te a la ciutat de Castelló per a què gaudeixis de la teva estada acadèmica. En nosaltres trobaràs suport en la teva nova aventura, coneixeràs la ciutat, la geografia espanyola, l'intercanvi d'idiomes...
Contacte
Tel. 644558726
E-mail: iplustudents@gmail.com
www.ipluscastellon.com
www.facebook.com/ipluscastellon


tornar a l'índex

 

 SOCIETAT D'AMICS I ANTICS ALUMNES DE LA UNIVERSITAT JAUME I (SAUJI)

El Programa AlumniSAUJI, gestionat per la Universitat Jaume I i la Societat d'Amics i Antics de la Universitat Jaume I (SAUJI), és un projecte per enfortir les relacions entre l'antic alumnat, la societat i la Universitat, un espai de trobada entre els més de 50.000 antics i antigues alumnes que han passat per la Universitat Jaume I i totes aquelles persones sense estudis universitaris o exalumnes d’altres universitats.

Existeixen dues tipologies de membres i cadascuna té associades una sèrie de beneficis i serveis: Alumni Bàsic i AlumniSAUJI Premium.

Email: alumnisauji@uji.es
Telèfons: 964 728 930 / 964 387 991
Web: www.alumnisauji.uji.es


tornar a l'índex

 

 ASSOCIACIÓ REDOLÍ PER A LA COOPERACIÓ INTERNACIONAL AL DESENVOLUPAMENT 

Redolí és una associació sense ànim de lucre formada per professionals de diferents àrees i països, especialitzats en la cooperació al desenvolupament, que tenen com a objectiu comú contribuir a que les condicions de vida i l'entorn de totes les persones siguen dignes, sostenibles i equitatives.

Com a associació entenem que denunciant les causes de la pobresa, sensibilitzant i gestionant projectes de qualitat en conjunt amb les poblacions vulnerables, podrem aconseguir millores sostenibles en el benestar individual i col.lectiu.

L'Associació, aprofitant el seu potencial humà treballa en 3 àrees principals:
Elaboració de projectes de desenvolupament en sectors empobrits.
Realització de programes de sensibilització a nivell local.
Assessoria tècnica a entitats del tercer sector.

Email: info@asociacionredoli.org
Web: www.asociacionredoli.org
Tel: 634529675


tornar a l'índex

 

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions