panoramica UJI

Projecte Azahar - Biotecnologia contra l'Alzheimer

05/09/2017 | SCP

La Universitat Jaume I de Castelló (UJI), amb la col·laboració de l'Associació Provincial de Familiars de persones amb la malaltia d'Alzheimer i altres demències de Castelló (AFACastelló) i la Fundació Alzheimer Salomé Moliner, van a engegar el Projecte Azahar - Biotecnologia contra l'Alzheimer que permetrà un estudi de la Facultat de Ciències de la Salut de l'UJI l'objectiu del qual és frenar la malaltia d'Alzheimer mitjançant tècniques de biotecnologia.

Aquest projecte inicia una línia de recerca nova des del punt de vista tècnic i conceptual, ja que planteja «la fabricació de partícules víriques no nocives mitjançant tècniques biotecnològiques per a estudiar la mort neuronal en els estadis inicials de la malaltia d'Alzheimer i restaurar les proteïnes danyades per a frenar el seu curs», segons la professora d'Anatomia del Grau en Medicina de l'UJI.

Aquest projecte s'integrarà en les línies de recerca que desenvolupa el grup de Neurobiotecnologia de l'UJI, liderat per la Dra. Sánchez, la missió de la qual és contribuir al coneixement del funcionament òptim cerebral i les conseqüències que es deriven de processos crònics inflamatoris. De fet, els seus objectius són transversals i, en conseqüència, aplicables a altres malalties i alteracions neurològiques i psiquiàtriques de caràcter inflamatori.

La UJI, AFA Castelló i la Fundació Alzheimer Salomé Moliner, conviden a persones i entitats de la societat castellonenca a recolzar aquest projecte de recerca mitjançant el "Bonus Recerca Alzheimer", que implica una contribució mínima de 1.000 € per al projecte de recerca, i permetrà a les persones i entitats col·laboradores formar part de la comissió de seguiment del projecte , que es reunirà periòdicament, i rebre informació de l'evolució i avanços del mateix. La sol·licitud de col·laboració pot realitzar-se a través d'AFA o de la Fundació, o directament a la UJI a través del correu electrònic neurobiotec@uji.es

Més informació:

neurobiotec@uji.es

Col·labora: 

 

Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya
Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16