Seminari Càtedra BP: «Seguretat de procés en la indústria»

01/12/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
Data: 2 de desembre de 2021
Acte: Seminario
Títol: «Seguretat de procés en la indústria»
Lloc: ESTCE (UJI) - Aula TD1104
Hora: 12.30 hores
Entitat: Càtedra BP de Medi Ambient Industrial
Inscripció: www.catedrabpmedioambiente.uji.es
 

La Càtedra BP de Medi Ambient Industrial de la Universitat Jaume I ha organitzat per al pròxim 2 de desembre un seminari sota el títol «Seguretat de procés en la indústria», que comptarà amb la participació de Vicente Mares, Cap de Seguretat Industrial en la refineria de bp Castelló . Enginyer Industrial per l'ETSIIV (Universitat Politècnica de València), Vicente ha treballat per a bp els últims 27 anys.
Durant aquest període ha exercit diferents rols dins de la companyia: els primers 15 anys va ocupar posats en Operacions (Cap de Torn) i liderant equips de Disseny, Posada en marxa i Construcció de Grans Projectes; els últims 12 anys els ha passats en el Departament de Medi Ambient, Seguretat i Salut, on ha ocupat els llocs de Cap de Seguretat i actualment des de 2016 el de Cap de Seguretat Industrial.

Resum:
Per les seues característiques, els processos industrials comporten una sèrie de riscos derivats de les seues activitats de funcionament, manteniment d'instal·lacions i equips, així com del consum, emmagatzematge o deixalla dels productes.

La Gestió de la Seguretat del Procés és l'aplicació dels principis i sistemes de gestió a la identificació, prevenció, mitigació i control d'aquests riscos, per a prevenir qualsevol incident o mal que puga afectar persones, al medi ambient, a les instal·lacions i que també puguen danyar la reputació de les empreses o la confiança dels propis treballadors.

A més de l'anàlisi de riscos del procés i la gestió d'aquests , és important tenir en compte les lliçons apreses d'altres incidents, propis o aliens, per a evitar que es puguen repetir.

Durant aquest seminari es veuran alguns dels principis o disposicions que formen part de la gestió de la seguretat dels processos industrials, especialment per a aquelles indústries subjectes a la Directiva Europea d'Accidents Greus (SEVESO). Això s'abordarà des de la perspectiva d'un cas pràctic aplicat a la refineria de bp de Castelló i prenent com a exemple didàctic un accident greu ocorregut en bp l'any 2005.
 

Informació i inscripcions

https://www.catedrabpmedioambiente.es/

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions