El Projecte Clauer de l’UJI rep el premi europeu EUNIS Elite Award a la promoció de les noves tecnologies

28/11/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Projecte Clauer d’implantació de la firma electrònica desenvolupat per la Universitat Jaume I de Castelló ha guanyat el premi EUNIS Elite Award que reconeix els millors programes de promoció de les noves tecnologies engegats pels centres d’educació superior d’Europa. EUNIS (European University Information System) està format per centres d’educació superior, instituts d’investigació i organismes oficials d’ensenyament de 24 països.

Les principals característiques del Projecte Clauer de l’UJI, per les quals li ha sigut concedit el guardó, són la seua faceta d’innovació ja que no existia un dispositiu de baix cost similar, el seu caràcter cultural al suposar la generalització de l’ús de la firma electrònica i les possibilitats d’aplicació a la gestió que obre. El clauer, que s’ha repartit a tots els membres de la comunitat universitària, és un dispositiu de memòria flash, que és un disc dur de butxaca i al mateix temps un dispositiu per a emmagatzemar i usar certificats digitals i claus privades.

Com resultats visibles del projecte cal destacar la penetració dels certificats digitals d’usuari entre els membres de la comunitat: més del 75% dels alumnes, el 80% del professorat i el 95% del personal d’administració i serveis compten amb certificats per a firma i encriptació en un suport de memòria flaix USB que poden utilitzar tant en els ordinadors de la universitat com en els seus propis domicilis ja que no es requereix cap dispositiu lector, únicament un port de connexió USB.

Els anteriors guanyadors del premi EUNIS Elite Award han sigut l’any 1999 la Oxford Brookes University (UK); el 2001, la Helsinki University of Technology (Finland) i la University of Porto (Portugal); el 2002, la London School of Economics (UK); l’any 2003, la Technische Universität, Graz (Austria); el 2004, la University of Manchester (UK); i el 2005, el premi va recaure en la Masaryk University, Brno (Czech Republic).

 

Més informació sobre el Premi EUNIS: http://www.eunis.org

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions