Espaitec reflexiona sobre com integrar la cultura d'innovació en l'entorn empresarial de la mà de l'expert Fran Chuan L'esdeveniment, dirigit exclusivament a les empreses vinculades al parc, ha permès a les firmes assistents valorar la diferència entre innovar i tenir una cultura de la innovació i identificar les habilitats que han d'estimular entre els membres de la seua organització

26/10/2022 | Innovació
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló, ha organitzat una jornada, en el seu cicle «Recicla’t», impartida per l'expert en lideratge i cultura de la transformació i innovació Fran Chuan, on s'ha aprofundit en el concepte de la cultura de la innovació i com integrar-la en una organització per a millorar la seua competitivitat empresarial.

Durant la sessió, el ponent ha enfrontat dos conceptes vinculats a la generació d'innovació: d'una banda, la lògica predictiva, que es basa a analitzar prèviament les dades per a posteriorment definir l'acció i, d'altra banda, la lògica interactiva, un procés més creatiu en el qual es defineixen i executen les accions, a continuació es recullen i analitzen els resultats i, finalment, es concreten noves accions. En aquest sentit, Chuan ha afirmat que «les companyies no han d'aprendre a innovar, sinó que han d'aplicar més la lògica interactiva en la seua estratègia empresarial».

D'altra banda, l'expert ha definit els quatre passos per a fomentar la cultura de la innovació en l'empresa: desmitificar la innovació per a acostar-la al nostre entorn i veure les seues aplicacions particulars; alinear què és i què representa per a cadascun de nosaltres com a individus i com a col·lectiu; concretar quins passos cal fer per a aconseguir canvis que generen nous resultats, i sistematitzar, és a dir, posar en ordre tot l'enumerat anteriorment perquè siga sostenible en el temps.

Finalment, Chuan ha ressaltat que «la curiositat, la imaginació, les tècniques de creativitat i l'experimentació són les habilitats que les empreses necessiten estimular entre les persones de la seua organització per a promoure aquesta cultura».

FRAN CHUAN
Fran Chuan és expert en lideratge i cultura de la transformació i innovació, innovation ecosystem coach, membre de consells, divulgador, escriptor i conferenciant. Com a soci fundador i director general de Dícere Global, ha proporcionat consultoria a companyies nacionals i multinacionals.

El seu principal objectiu consisteix a acompanyar les organitzacions en la seua transformació cultural per a obtenir resultats innovadors i fomentar la cultura de la innovació. A més, també és cofundador i president d’InnoQuotient, que ofereix la plataforma en línia basada en el qüestionari desenvolupat pels professors Rao i Weintraub a Babson (Boston).

Aquesta activitat s'emmarca dins del cicle «Recicla’t Espaitec», un conjunt de jornades que compten amb el finançament de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i la finalitat de la qual és facilitar la millora d'habilitats empresarials de les firmes d’Espaitec, grups d'investigació de l'UJI i teixit empresarial de Castelló.