El present màster té l’ambició de transmetre als graduats i graduades en Història de l’Art i altres disciplines afins el llegat de coneixement i habilitats elaborades per la disciplina en el seu segle i mig d’institucionalització acadèmica, l’adquisició de la qual resulta imprescindible per a comprendre i avaluar críticament tant l’objecte artístic com el seu procés de creació. Està dirigit a graduats i graduades interessats a orientar o perfeccionar la seua formació acadèmica i investigadora en les arts visuals, especialment en el context valencià, espanyol i hispanoamericà. El màster ofereix la possibilitat de realitzar pràctiques en empreses, institucions i centres d’investigació i entrar en contacte amb tècnics especialitzats que hi apliquen els coneixements de la Història de l’Art.
Consulteu els processos de preinscripció i matrícula en la universitat coordinadora, Universitat de València.
Ací trobaràs informació sobre el perfil d'accés, l'oferta de places i els processos de preinscripció, llistes d'espera i matrícula.
L'òrgan d'admissió serà la Comissió Acadèmica de màster, que s'encarregarà d'establir un barem de selecció de l'alumnat que tindrà en compte els següents criteris:
L'admissió en el Màster de titulats/des que no responguen al perfil d'ingrés recomanat, és a dir que provinguen de titulacions que no contenen cap matèria relacionada amb la Història de l'art, és viable, si són admesos en el procés de selecció. En aquests casos la Comissió de Coordinació Acadèmica ho considera convenient, aconsellarà a l'estudiant la realització d'estudis complementaris que li permeten millorar el seu nivell i un adequat seguiment del Màster. Concretament hauran de cursar 12 crèdits de les següents assignatures del grau d'Història de l'Art de contingut transversal:
Introducció a la Història de l'Art (1er curs-Formació Bàsica-6 crèdits)
Anàlisi i Interpretació de la imatge (1er curs- Formació Bàsica-6 crèdits)
Normativa de permanència
L’estudiantat ha de conèixer la normativa de permanència.
Normativa de permanència de la Universitat de València
Normativa de permanència de la Universitat Jaume I
- Matrícula en el Màster Universitari en Història de l'Art i Cultura Visual
L’estudiantat pot matricular-se en els estudis universitaris oficials que s’imparteixen a la Universitat Jaume I amb una dedicació a l’estudi a temps complet o a temps parcial, encara que el règim de dedicació ordinari de l’estudiantat de la Universitat Jaume I és a temps complet.
L’estudiantat de nou ingrés pot matricular-se, amb una dedicació a l’estudi a temps complet, entre 41 i el nombre de crèdits necessaris per a completar el pla d’estudis, o amb una dedicació a l’estudi a temps parcial, entre 6 i 40 crèdits.
En segon i posteriors cursos, temps complet i temps parcial, s’ha de matricular entre 12 i el nombre de crèdits necessaris per a completar el pla d’estudis, excepte en el cas que li quede un nombre inferior de crèdits per a finalitzar els estudis.
Es pot autoritzar la modificació del regim de dedicació als estudis durant el mateix curs acadèmic de matrícula a temps parcial a matrícula a temps complet.
Normativa de reconeixement i transferència de crèdits
L’estudiantat ha de conèixer la normativa de reconeixement i transferència de crèdits.
Normativa de reconeixement i transferència de crèdits de la Universidad de València
Normativa de reconeixement i transferència de crèdits de la Universitat Jaume I
25 places
60 crèdits ECTS (European Credit Transfer System)
Coneix les assignatures, horaris, professorat, competències del títol, coordinació del màster, etc.
Per a completar els 60 crèdits que donen lloc al títol de màster universitari en Història de l'Art i Cultura Visual l'alumnat ha de cursar 15 crèdits obligatoris, 30 crèdits optatius i, obligatòriament, l'assignatura Treball de Final de Màster, de 15 crèdits.
BLOC A: ESPECIALITZACIÓ DISCIPLINÀRIA (24 crèdits ECTS)
BLOC B: FORMACIÓ INVESTIGADORA (15 crèdits ECTS)
BLOC C: APLICACIONS PROFESSIONALS DE LA INVESTIGACIÓ (6 crèdits ECTS)
BLOC D: TREBALL DE FINAL DE MÀSTER (15 crèdits ECTS)
El màster d'Història de l'Art i Cultura Visual proporciona una formació avançada en l'àmbit de les arts visuals, a través de l'especialització acadèmica en l'anàlisi de la producció artística i dels seus processos de creació i recepció a través del temps i les diverses cultures.
Té també per objecte preparar professionals amb un coneixement profund sobre el patrimoni artístic, amb capacitat per intervenir en la seua conservació, difusió i gaudi social, així com per promoure el coneixement crític de les diverses manifestacions artístiques contemporànies relacionades amb el món de la imatge.
Aquesta doble preparació acadèmica i professional faculta per assolir tasques d'investigació en tots els àmbits de la creació artística i capacitar per concebre i desenvolupar una investigació original, concretada en l'elaboració i defensa d'una tesi doctoral.
Aquest postgrau té en compte també un altre objectiu social propi dels estudis d'Humanitats: la realització personal dels estudiants, mitjançant el coneixement en profunditat del valuós llegat cultural que suposa l'art i el seu gaudi i transmissió a altres persones, així com la interpretació de les quantioses representacions icòniques que saturen les societats contemporànies.
Competències bàsiques:
Competències generals:
Competències transversals:
Competències específiques:
Es poden consultar els horaris i aules al següent enllaç
Coordinadora UJI:
María Inmaculada Rodríguez Moya
Teléfono: 964 729 633 | mrodrigu@uji.es
Comissió de coordinació acadèmica
Yolanda Gil Saura (Directora)
Luis Arciniega García
Sergi Domènech Garcia
Rafael Gil Salinas
Mercedes Gómez-Ferrer Lozano
Felipe Jerez Moliner
Victor Minguez Cornelles (UJI)
Cristina Vidal Lorenzo
Isabel Barceló Ruiz (PAS)
Juan Chiva Beltrán (U.V.)
Yolanda Gil Saura (U.V.)
CTIVITATS FORMATIVES
METODOLOGIES DOCENTS
SISTEMES D'AVALUACIÓ
La distribució general de les activitats formatives (i la seua correspondència en hores de treball de l'estudiant) obeirà al següent patró:
ACTIVITATS PRESENCIALS (30% de la dedicació = 90 h.)
a) Classes teòriques participatives: entre el 15 i 25% de la dedicació de l'estudiant, en funció del caràcter de l'assignatura. Exposició dels continguts per part del professor/a amb la participació de l'estudiant. (Entre 1,8 i 3 crèdits).
b) Classes pràctiques o seminaris: fins a un 10% de la dedicació de l'estudiant, en funció del caràcter de l'assignatura. S'aspira a establir una relació efectiva entre els coneixements teòrics i la seua aplicació pràctica (descripció, anàlisi i interpretació cultural de les manifestacions artístiques, estudi de casos, aplicació de la terminologia específica, anàlisi i comentari de la historiografia i fonts). (Fins a 1,2 crèdits).
c) Tutories personalitzades i altres activitats: el 5% de la dedicació. El professor/a dirigeix el treball autònom de l'estudiant i resol les dificultats que aquest li plantege. (0,6 crèdits).
TREBALL AUTÒNOM DE L'ESTUDIANT (70% de la dedicació = 210 h.)
Cerca i selecció de la bibliografia i altres fonts, preparació de les classes i activitats, lectures recomanades, estudi dels continguts per a les proves escrites, redacció de les memòries i treballs pràctics, confecció del *portafolios, etc. (8,4 crèdits).
Els ensenyaments de postgrau en la Universitat de València i de la Universitat Jaume I estan integrades en la plataforma d'ensenyament a distància denominada "Aula virtual" en la respectiva Universitat, que constitueix un recurs de primer ordre per a la formació dels estudiants, complementari de les classes teòriques o pràctiques, els seminaris i la resta d'activitats complementàries. A través d'ella, docents i estudiants poden mantenir una comunicació permanent, programar activitats acadèmiques i disposar de materials, documents i tota classe d'informació referida als respectius cursos, així com revisar i qualificar les tasques formatives dels estudiants.
Explora les diferents eixides laborals i els perfils professionals que t'ofereix aquest màster, així com les opcions de continuar la teva formació.
El Màster de “Història de l'art i cultura visual” proporciona una formació avançada en l'àmbit de les arts visuals, a través de l'especialització acadèmica en l'anàlisi de la producció artística i dels seus processos de creació i recepció a través del temps i les diverses cultures.
Té també per objecte preparar professionals amb un coneixement profund sobre el patrimoni artístic, amb capacitat per a intervindre en la seua conservació, difusió i gaudi social, així com per a promoure el coneixement crític de les diverses manifestacions artístiques contemporànies relacionades amb el món de la imatge.
Esta doble preparació acadèmica i professional s'adquirix a través del domini de la metodologia investigadora que faculte per a escometre tasques d'investigació en tots els àmbits de l'activitat artística, capacitant per a concebre i desenvolupar una investigació original, concretada en l'elaboració i defensa d'una tesi doctoral.
Programa de doctorat vinculat amb aquest màster: Història de l'Art.
Docència i investigació universitària, i en centres altament qualificats.
Investigació al servici de l'anàlisi, tutela i gestió del patrimoni artístic en administracions públiques i àmbit empresarial.
Documentació, producció i divulgació de continguts en equips professionals que operen en la interpretació del patrimoni artístic, la gestió cultural i el turisme cultural.
Documentació i investigació vinculades a museus, exposicions i grans esdeveniments culturals.
Assessorament tècnic en el mercat i la difusió de l'art en museus, galeries, subhasta, antiquaris, etc.
Accedeix a la memòria, els sistemes de qualitat, informes, indicadors i satisfacció dels grups d'interés d'aquest máster
Enllaç a totes les normatives d'aquest màster: avaluació, permanència, reconeixements, etc.