Els graduats i graduades en Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural posseeixen les atribucions professionals, reconegudes per la Llei 12/1986, de l’enginyer tècnic.
Àmbits de treball
Tasques professionals
Aquests professionals tenen dues funcions fonamentals en els diferents àmbits de treball:
Algunes de les tasques que realitzen són:
- Redactar, programar i executar projectes.
- Intervenir o redactar altres documents que poden formar part del projecte o que són conseqüència d’aquest, com ara l’estudi de seguretat i salut, estudis d’impacte ambiental, projectes d’activitats i avaluació financera de projectes agrícoles S’instrueix l’alumnat en els principals procediments administratius derivats de la gestió de projectes.
- Assessorar en temes agrícoles.
- Realitzar estudis d’impacte mediambiental.
- Realitzar valoracions o peritatges.
- Analitzar les característiques dels aliments i els motius de la seua degradació.
- Analitzar els mètodes utilitzats en la conservació dels aliments.
- Analitzar els processos d’elaboració de productes d’origen animal i vegetal.
- Aplicar tècniques de producció i de control de plagues i malalties.
- Aplicar tècniques de conreu i de reconeixement de varietats i patrons dels cítrics.
- Treballar amb els conreus hortícoles i fruiters.
- Analitzar el clima, el sòl, la fisiologia del desenvolupament del conreu, les necessitats nutricionals, les operacions de conreu i la recol·lecció.
- Estudiar i tractar les fisiopaties, plagues i malalties que afecten cada conreu.
- Recuperar espais degradats: mines i abocadors.
- Revegetació de riberes.
- Actuar sobre el paisatge: rotondes i mitjanes enjardinades, parcs naturals, itineraris verds, cobertes enjardinades, pèrgoles, urbanitzacions, etc.
- Dissenyar i projectar un jardí (paisatge), conservar-lo i mantenir-lo (gestió).
- Associar programes de fertilització, adobs, etc., amb la fisiologia dels nutrients en les plantes.
- Estudiar l'expressió dels danys provocats per plagues, malalties o males herbes, tenint en compte l'interacció entre el agent causal, el cultiu i el medi ambient.
- Amidar el terreny natural, representar-lo i modificar-lo. El terreny és el principal àmbit de treball i constantment ens trobem amb la necessitat de conèixer la seua geometria i/o realitzar-hi modificacions.
Relació amb la generació de noves ocupacions
RESUM
S’estableixen per a aquest títol de grau deu perfils professionals que inclouen des dels purament productius fins als relacionats amb la gestió de la informació, el medi ambient i l’organització territorial. La relació de perfils proposats és la següent:
• Producció vegetal.
• Jardineria i paisatgisme.
• Producció animal.
• Biotecnologia i millora genètica.
• Gestió de recursos hídrics i altres recursos naturals.
• Tecnologia ambiental.
• Projectes d’enginyeria agrària.
• Gestió d’empreses agràries i comercialització.
• Desenvolupament rural.
• Enginyeria rural.