Ací trobaràs informació sobre el perfil d'accés, vies d'accés, l'oferta de places i els processos de preinscripció, llistes d'espera i matrícula.
Amb l’objectiu que es produïsca una adequada adaptació de l’alumnat de nou ingrés en el grau en Història i Patrimoni, i amb la finalitat d’assegurar el seu adequat desenvolupament, s’especifica una relació de característiques personals i acadèmiques que configuren el perfil d’ingrés idoni:
• Compromís social i ètic
• Interès per comprendre la societat actual i els mecanismes que l’han conformat
• Capacitat de treball en equip
• Competència en expressió oral i escrita en les llengües oficials
• Competència en expressió oral i escrita en anglès bàsic (nivell equivalent a l'A2 MCER)
• Capacitat per comprendre i valorar el patrimoni històric i cultural, la protecció i els mecanismes per a fer-lo valer
• Competència en el maneig d’eines informàtiques bàsiques.
Amb la finalitat d'assegurar que l'alumnat és capaç de seguir totes les activitats formatives, s'exigirà, per a l'admissió de l'estudiantat procedent de països no hispanoparlants, l'acreditació d'un nivell equivalent a B2 d'espanyol, certificat per qualsevol dels organismes reconeguts per ACLES (Associació de Centres de Llengües de l'Ensenyament Superior a Espanya) i que ha d'estar verificat i validat en l'acreditació emesa per la UNED, o el Certificat de Coneixements de Valencià nivell B2.
A més, a criteri de la Comissió de Titulació, es podrà establir alguna altra prova específica per a verificar l'adequació del nivell d'idioma de l'alumnat al de la titulació.
Quedarà exempt d'aquesta acreditació l'alumnat que hagi cursat els seus estudis en sistemes educatius que emprin l'espanyol com a llengua vehicular.
Per a accedir a la Universitat és important que tingueu en compte una sèrie d’aspectes referents al procediment d’admissió a una determinada titulació:
Oferta de places...
En el grau en Història i Patrimoni s’ofereixen 60 places.
La nota de tall o d’accés...
Per exemple, si en Història i Patrimoni s’han oferit 50 places i la nota de tall per a un determinat any ha estat 6,210, això significa que la persona que va accedir en l’últim lloc (el número 50) tenia aquesta qualificació.
Criteris d'admissió
Requisit de llengües: Atès que la docència es realitza en espanyol i valencià, i amb la finalitat d'assegurar que l'alumnat és capaç de seguir totes les activitats formatives, s'exigirà, per a l'admissió de l'estudiantat procedent de països no hispanoparlants, l'acreditació d'un nivell equivalent a B2 d'espanyol, certificat per qualsevol dels organismes reconeguts per ACLES (Associació de Centres de Llengües de l'Ensenyament Superior a Espanya) i que ha d'estar verificat i validat en l'acreditació emesa per la UNED, o el Certificat de Coneixements de Valencià nivell B2.
A més, a criteri de la Comissió de Titulació, es podrà establir alguna altra prova específica per a verificar l'adequació del nivell d'idioma de l'alumnat al de la titulació.
Quedarà exempt d'aquesta acreditació l'alumnat que hagi cursat els seus estudis en sistemes educatius que emprin l'espanyol com a llengua vehicular.
Preinscripció
Encara que es tinga una nota inferior a la nota de tall de l’últim any també es pot sol·licitar.
Més informació
Llistes d’espera
Cada Universitat estableix un determinat procediment per a l’adjudicació de les places que queden vacants.
Més informació
Matrícula
Permanència i rendiment
Permanència en primer curs
Rendiment acadèmic
Coneix les assignatures, professorat, competències del títol, responsables acadèmics, etc.
Resum de crèdits
Primer curs
Prehistòria Universal (FBA)
Patrimoni Natural: Geografia General Física (FBA)
Ètica Professional (FB)*
Història de les Grans Civilitzacions del Món Antic (FBA)
Cànon Literari i Història de la Cultura (OB)
Patrimoni Urbà i Arquitectònic del Món Clàssic al Neoclassicisme (OB)
Territori, Patrimoni i Paisatge (FBA)
Introducció a l’Arqueologia (OB)
Història de l’Edat Mitjana (FBA)
Segon curs
Pensament Feminista (FB)*
Patrimoni Prehistòric de la Península Ibèrica (OB)
Història Moderna (FBA)*
Estètica i Teoria del Gust (OB)
Patrimoni Geogràfic d’Espanya (OB)
Arquitectura Moderna i Contemporània, Urbanisme i Patrimoni Immaterial (OB)
Història Global Contemporània (FBA)*
Retòrica i Estratègies del Discurs (OB)
Les Arts Visuals a l’Europa Moderna (Segles XVI-XX) (OB)
Filosofia de la Globalització (OB)
Tercer curs
Geografia del País Valencià (OB)
Gestió i Conservació del Patrimoni Prehistòric i Arqueològic (OB)*
Història Política i Social de l’Espanya Moderna (OB)
La Formació Medieval dels Regnes Ibèrics (Segles V-XV) (OB)
Història d’Espanya en el segle XIX (OB)
Gestió del Patrimoni Rural i Urbà (OB)
Gestió i Conservació del Patrimoni Escrit: Arxius i Biblioteques (OB)
Gènere i Imatge en la Història (OB)
Patrimoni de l’Espanya Antiga (OB)
Història d’Espanya en el segle XX (OB)
Quart curs
Història i Patrimoni de la Corona d’Aragó en l’Edat Moderna (OB)
Sostenibilitat: Gestió i Conservació del Patrimoni Artístic i Cultural (OB)*
Història Contemporània d’Amèrica (OB)
Patrimoni de l’Art Contemporani (OB)
Pràctiques Acadèmiques Externes (PAE)1
Treball de Final de Grau (TFG)1
Optativa 1 (OP)
Optativa 2 (OP)
Optativa 3 (OP)
Optatives
Tècniques d'Anàlisi Geogràfica (OP)
Arqueologia Clàssica i Mediterrània (OP)
Història Medieval de la Corona d’Aragó (OP)
Història Moderna d’Amèrica (OP)
Història Contemporània d’Àsia i Àfrica (OP)
Art Espanyol i Iberoamericà (OP)
Consulta l'oferta d'assignatures optatives de cada curs acadèmic en http://sia.uji.es.
1Per a cursar les assignatures Pràctiques Acadèmiques Externes (PE) i el Treball de Final de Grau (TFG) cal haver superat el 80% dels crèdits ECTS de les assignatures de formació bàsica (FB-FBA) i obligatòries (OB).
* L'asterisc indica les assignatures que s'imparteixen totalment o parcialment en llengua estrangera.
En el Sistema d'Informació Acadèmica (SIA), trobareu tota la informació relacionada amb cada assignatura del grau (horaris, aules, professorat, temaris, dates d'examen, sistema d'avaluació, guies docents, ...): Consulta SIA.
En el Grau en Història i Patrimoni per la Universitat Jaume I, es garantirà el desenvolupament per part de l'estudiantat dels resultats d'aprenentatge arreplegats en l'Art. 6 Nivell de Grau del RD1027/2011. Són els següents:
a) haver adquirit coneixements avançats i demostrat una comprensió dels aspectes teòrics i pràctics i de la metodologia de treball en el seu camp d'estudi amb una profunditat que arribe fins a l'avantguarda del coneixement;
b) poder, mitjançant arguments o procediments elaborats i sustentats per ells mateixos, aplicar els seus coneixements, la comprensió d'aquests i les seues capacitats de resolució de problemes en àmbits laborals complexos o professionals i especialitzats que requereixen l'ús d'idees creatives i innovadores;
c) tenir la capacitat de recopilar i interpretar dades i informacions sobre les quals fonamentar les seues conclusions incloent, quan calga i pertinent, la reflexió sobre assumptes d'índole social, científica o ètica en l'àmbit del seu camp d'estudi;
d) ser capaces de desembolicar-se en situacions complexes o que requerisquen el desenvolupament de noves solucions tant en l'àmbit acadèmic com laboral o professional dins del seu camp d'estudi;
e) saber comunicar a tota mena d'audiències (especialitzades o no) de manera clara i precisa, coneixements, metodologies, idees, problemes i solucions en l'àmbit del seu camp d'estudi;
f) ser capaces d'identificar les seues pròpies necessitats formatives en el seu camp d'estudi i entorn laboral o professional i d'organitzar el seu propi aprenentatge amb un alt grau d'autonomia en tota mena de contextos (estructurats o no).
Aquests resultats d'aprenentatge es concreten en els següents coneixements o continguts, habilitats o destreses i competències avaluables i que corresponen als objectius genèrics i exigibles per a obtenir el títol.
CONEIXEMENTS O CONTINGUTS
HABILITATS O DESTRESES
COMPETÈNCIES
Ací podràs consultar la informació i normativa sobre el TFG, així com el repositori de treballs dels cursos anteriors.
Haver superat el 80% de les assignatures de formació bàsica i obligatòria del grau, sense considerar en aquest còmput les assignatures Pràctiques Externes i Treball de Final de Grau.
Realització d’un treball personal que servisca per a avaluar els resultats d’aprenentatge associats a l’obtenció del grau en Història i Patrimoni. Els continguts, per tant, s’han de correspondre amb els de les competències de les assignatures que estiguen relacionades amb l’objecte del treball. Aquest treball ha d’incloure, obligatòriament, la recerca i consulta bibliogràfica en una llengua estrangera, així com un resum o presentació del treball en aquesta mateixa llengua. La dedicació a aquestes tasques ha de ser, almenys, de tres crèdits ECTS.
Consulta guia docent de l'assignatura
Consulta professorat tutor de TFG
La Universitat Jaume I ha elaborat una normativa que conté les directrius bàsiques relacionades amb la definició, organització, elaboració, tutela, presentació, defensa, avaluació i gestió administrativa dels TFG a la Universitat Jaume I.
Explora les diferents eixides laborals i els perfils professionals que t'ofereix aquest grau, així com les opcions de continuar la teva formació.
Màster
Què és?
Els estudis de màster tenen com a objectiu la formació avançada, especialitzada o multidisciplinària, dirigida a una especialització acadèmica o professional o a la iniciació en activitats investigadores.
Quina és la diferència entre màster oficial i màster propi?
Els màsters oficials tenen una càrrega lectiva de 60 a 120 crèdits europeus (un o dos cursos acadèmics) i han de disposar d’una acreditació oficial per part del Ministeri d’Educació.
El màster oficial és reconegut en tota la Unió Europea sense haver de realitzar cap tràmit de reconeixement i, per això, garanteix la mobilitat entre països.
El màster propi acredita un cicle universitari de formació de postgrau no doctoral, i reconeix un nivell qualificat de formació superior a la de grau.
El màster propi de la Universitat comprèn, com a mínim, 50 crèdits (un crèdit correspon a 10 hores d’ensenyament teòric, pràctic o de les seues equivalències).
Quins màsters podeu cursar a l’UJI relacionats amb el grau en Història i Patrimoni?
- Màsters oficials:
Així mateix, amb el grau en Història i Patrimoni també podeu accedir a altres màsters.
Doctorat
Els ensenyaments de doctorat tenen com a finalitat la formació avançada de l'estudiantat en les tècniques d'investigació. Poden incorporar cursos, seminaris o altres activitats orientades a la formació investigadora i inclouen l'elaboració i presentació de la corresponent tesi doctoral, la qual consisteix en un treball original d'investigació.
Més informació sobre estudis de postgrau a l'UJI:
https://www.uji.es/serveis/ode
Per a continuar la vostra formació professional
Consulteu els programes per a titulats i titulades en la guia PROMOTE your International Career elaborada per l'OIPEP
Consulta la guia PREOCUPA’T: Com millorar l’ocupabilitat?
http://ujiapps.uji.es/societat/laboral/preocupat/preocupat/millora/
Més informació:
Àmbits de treball
Més informació
Oficina d’Inserció Professional i Estades en Pràctiques (OIPEP)
Accedeix a tots els sistemes de qualitat d'aquest grau i a la informació completa del títol.
Enllaç a totes les normatives d'aquest grau: avaluació, permanència, reconeixements, etc.