El Màster Universitari en Sistemes Intel·ligents proporciona una formació que s'emmarca en l'àmbit dels sistemes intel·ligents per a la indústria 4.0, o quarta revolució industrial, que integren processos de percepció, aprenentatge automàtic, robots intel·ligents i col·laboratius, computació en el núvol, anàlisi massiva de dades, control intel·ligent i ciberseguretat.
Les assignatures s'impartiran en anglès com a llengua d'ús comú en ciència i tecnologia i permetre així la participació d'estudiants de tota Europa en un ambient internacional.
El Màster Universitari en Sistemes Intel·ligents permet abordar en la vida professional problemes on convergisquen els sistemes robòtics i ciberfísicos amb el processament de grans volums d'informació en temps real, en entorns plenament connectats en xarxa, des de la proximitat de dispositius sense fils a la globalitat d'Internet.
En el Màster Universitari en Sistemes Intel·ligents, s'aplica la modalitat de formació dual, mitjançant l'oferta d'una assignatura optativa, i el treball de final de màster..
Ací trobaràs informació sobre el perfil d'accés, l'oferta de places i els processos de preinscripció, llistes d'espera i matrícula.
Enginyers Informàtics i Enginyers en Telecomunicacions.
Graduats en Enginyeria Informàtica.
Enginyers Tècnics en Informàtica.
Enginyers Tècnics en Telecomunicacions.
Altres titulacions tècniques o de ciències exactes i experimentals (segons perfil del candidat).
El procés d'admissió d'estudiants al màster consistirà en les següents fases:
1. Presentació de la sol·licitud d'admissió.
2. Procés d'entrevistes personals a aquells candidats que provinguen de titulacions no afins a les matèries del màster. L'objectiu d'aquestes entrevistes és conèixer si el grau de coneixements mínims de cada estudiant és adequat per a iniciar el màster. En el cas d'estudiants estrangers, aquesta entrevista també té com a objecte determinar els coneixements de l'alumne en les llengües en les quals s'imparteixen els cursos.
3. Publicació de la resolució d'alumnes admesos per part de la comissió de titulació del màster.
Quan el nombre de sol·licituds excedisca la capacitat dels grups assignats al màster serà necessari aplicar una baremació que tinga en compte l'expedient acadèmic (considerant la titulació d'origen), currículum i cartes de recomanació presentades. En aquest cas s'aplicaria una puntuació de tall d'acord amb el barem.
Normativa de permanència
L’estudiantat ha de conèixer la normativa de permanència, d’aquesta destaquem:
- Matrícula en el Màster Universitari en Sistemes Intel·ligents:
L’estudiantat pot matricular-se en els estudis universitaris oficials que s’imparteixen a la Universitat Jaume I amb una dedicació a l’estudi a temps complet o a temps parcial, encara que el règim de dedicació ordinari de l’estudiantat de la Universitat Jaume I és a temps complet.
L’estudiantat de nou ingrés pot matricular-se, amb una dedicació a l’estudi a temps complet, entre 41 i el nombre de crèdits necessaris per a completar el pla d’estudis, o amb una dedicació a l’estudi a temps parcial, entre 6 i 40 crèdits.
En segon i posteriors cursos, temps complet i temps parcial, s’ha de matricular entre 12 i el nombre de crèdits necessaris per a completar el pla d’estudis, excepte en el cas que li quede un nombre inferior de crèdits per a finalitzar els estudis.
Es pot autoritzar la modificació del regim de dedicació als estudis durant el mateix curs acadèmic de matrícula a temps parcial a matrícula a temps complet.
- Permanència i Rendiment
Normativa de reconeixement i transferència de crèdits
El estudiantat ha de conèixer la Normativa sobre Reconeixement i Transferència de Crèdits en els Estudis Oficials de Grau i Màster en la Universitat Jaume I.
A més, en el Màster Universitari en Sistemes Intel·ligents l’estudiantat té la opció de reconèixer fins a 9 ECTS per acreditació d’experiència laboral i professional.
30 places.
60 Crèdits ECTS (European Credit Transfer System)
Coneix les assignatures, horaris, professorat, competències del títol, coordinació del màster, etc.
El Màster Universitari en Sistemes Intel·ligents ofereix a l'estudiant sis assignatures obligatòries i nou assignatures optatives, entre les quals ha de triar quatre en el moment de la matrícula.
A més ha de cursar obligatòriament el Treball Fi de Màster (TFM, Màster Thesis).
El Treball Fi de Màster/Màster Thesis (TFM) no s'ha adscrit a cap dels mòduls anteriors, ja que aquest treball ha de tenir una orientació de tipus pràctic d'integració dels coneixement adquirits.
La seqüenciació temporal de les assignatures es planteja en un sol curs, l'organització del qual per semestres és com segueix:
1r Semestre
2n Semestre
En el Màster Universitari en Sistemes Intel·ligents, s'aplica la modalitat de formació dual amb una intensitat de 18 crèdits ECTS, mitjançant l'oferta d'una assignatura optativa, i el treball de final de màster:
El Màster Universitari en Sistemes Intel·ligents té com a objectiu principal la formació d'especialistes en sistemes intel·ligents que involucren processos de percepció, aprenentatge i decisió automàtica, intel·ligència robòtica, tecnologies digitals avançades, i magatzem i procesament de dades. Les àrees temàtiques apuntades en l'objectiu principal abasten diferents tipus de sistemes: sistemes mòbils autònoms i robots manipuladors, sistemes d'anàlisi estratègica del flux d'informació, sistemes de suport a la decisió, sistemes de recuperació d'informació, sistemes de simulació i realitat augmentada, i sistemes de comunicacions i arquitectures d'altes prestacions. Tot això en el context de la Indústria 4.0.
Això dóna lloc al fet que l'objectiu genèric de capacitació de certa mena de sistemes es concrete en una sèrie de noves tecnologies que s'integren en sistemes intel·ligents complexos, com són la intel·ligència robòtica i computacional, visió artificial, aprenentatge automàtic, computació en el núvol, i big data.
En el Màster Universitari en Sistemes Intel·ligents per la Universitat Jaume I es garantirà el desenvolupament per part dels estudiants dels descriptors presentats en termes de resultats de l'aprenentatge arreplegats en l'RD 1027/2011:
Aquestes competències bàsiques es concreten en les següents competències avaluables i exigibles per a obtenir el títol:
COMPETÈNCIES ESPECÍFIQUES
Els alumnes adquiriran competències addicionals si trien cursar certes matèries.
Els alumnes que trien cursar la matèria Perception and Actuation adquiriran la següent competència:
Els alumnes que trien cursar la matèria Simulation and Augmented Reality adquiriran la següent competència:
Els alumnes que trien cursar la matèria Collaborative Robots adquiriran la següent competència:
Els alumnes que trien cursar la matèria High Performance Machine Learning adquiriran la següent competència:
Els alumnes que trien cursar la matèria Application of AI to Complex Systems adquiriran la següent competència:
Els alumnes que trien cursar la matèria Communications and Cybersecurity adquiriran la següent competència:
Els alumnes que trien cursar la matèria Internet of Things adquiriran la següent competència:
Duració: un curs acadèmic (setembre 2023 / juny 2024).
Docència presencial: setembre 2023 / juny 2024.
El màster s'imparteix en horari de vesprada, facilitant l'assistència dels estudiants que treballen.
Ángel Pascual del Pobil Ferré, Departament d'Enginyeria i Ciència dels Computadors. UJI
Resta de membres de la Comissió de titulació:
INFORMACIÓ ACADÈMICA:
Ángel Pascual del Pobil Ferré
Telèfon: 964 728 293
pobil@uji.es
Aquest màster no oferta pràctiques externes.
Dr. Ángel Pascual del Pobil Ferré (pobil@uji.es)
Organització i càrrega lectiva per a l'estudiant
En general, i d'acord amb els criteris generals sobre ECTS aplicats a la Universitat Jaume I, s'ha estimat el nombre d'hores presencials en el rang del 30% - 45% de la càrrega de treball de l'alumne. Aquesta càrrega es fixa en 37,5 hores setmanals, durant 20 setmanes en un semestre, 15 d'elles lectives, i la resta dedicades a la presentació de treballs i exàmens. Això suposa 750 hores per cadascun dels dos semestres, que correspondran a 30 crèdits ECTS, el nombre d'hores presencials per crèdits ECTS són 10.
La planificació es realitza en un sol curs (dos semestres). Les matèries obligatòries es realitzen en el primer semestre, les matèries optatives i el TFM en el segon semestre.
Activitats d'aprenentatge
Per a aconseguir les competències marcades i definides en aquest pla d'estudis s'han previst les activitats d'aprenentatge que es descriuen a continuació i que es divideixen en dos grups: activitats presencials (que ocuparan aproximadament el 40% de la dedicació total de l'estudiantat), i activitats no presencials (aproximadament el 60%).
Activitats presencials
Activitats no presencials
Metodologies docents.
D'acord amb les activitats anteriors, per a la docència es preveuen les següents estratègies metodològiques:
Descripció de les activitats d'avaluació
Explora les diferents eixides laborals i els perfils professionals que t'ofereix aquest màster, així com les opcions de continuar la teva formació.
Una vegada finalitzats els estudis d'aquest màster, es podrà accedir al programa de doctorat en "Informàtica", si l'estudiant desitja realitzar la tesi doctoral en els tòpics del màster o uns altres afins. Més informació sobre aquest programa de doctorat pot trobar-se en https://www.uji.es/estudis/oferta/base/doctorat/actual/informatica/.
El màster té dues orientacions, una principalment investigadora, de perfil acadèmic, destinada als estudis de doctorat, i una altra professional orientada a formar especialistes per a empreses del sector de tecnologies emergents.
Accedeix a la memòria, els sistemes de qualitat, informes, indicadors i satisfacció dels grups d'interés d'aquest máster
Enllaç a totes les normatives d'aquest màster: avaluació, permanència, reconeixements, etc.