Assignatura de pràctiques externes

24/07/2023 | InfoCampus
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Consulta la guia docent de l'assignatura

Durant les pràctiques l'estudiantat observa la realitat institucional, empresarial i laboral del seu entorn dins de les seues respectives professions. Els objectius més específics són el desenvolupament de competències (coneixements, habilitats i destreses, actituds) i la facilitació de la transició al mercat de treball. Al llarg de l'estada, cada estudiant comptarà amb una doble tutoria: un professor o professora de la universitat i un o una professional de l'organització a la qual s'incorpora. La duració de l'estada ve determinada pel pla d'estudis.

Tutors

Aquestes pràctiques les podràs fer quan superes els 150 crèdits ECTS de les assignatures de formació bàsica (FB) i obligatòries (OB),  excloent l'assignatura Treball de Final de Grau.

Els àmbits d'actuació són tasques d'investigació, seguiment, control i vigilància; redacció i classificació de documents relacionats amb aquestes tasques, labors pseudo-policials (acompanyament d'agents de policia en la realització de les seues funcions: elaboració d'atestats, realització de test d'alcoholèmia, seguretat viària, seguretat mediambiental, assistència a judicis, assistència a la víctima, etc.).

Tipologia d'empreses receptores

Les entitats receptores de l'estudiantat de pràctiques externes són, generalment, Administracions públiques vinculades amb criminologia i seguretat. Incloent, diferents cossos seguretat, Jutjats i Fiscalia, Institut de Medicina Legal, Centre de Menors, Subdelegació del Govern de Castelló, i Associació Patim. També participen entitats privades, com a detectius privats i altres empreses vinculades amb la seguretat.

Consulta les entitats cooperadores.

També hi ha la possibilitat de realitzar les pràctiques a l'estranger amb el programa Erasmus Prácticas:

Aquesta nova acció Erasmus Prácticas té com a finalitat la realització de pràctiques en empreses, centres de formació, centres d'investigació i altres organitzacions. Els principals objectius d'aquesta acció són:

  1. Adaptar-se a les exigències del mercat de treball a escala europea i millorar les competències professionals.     
  2. Millorar la comprensió de l'entorn econòmic i social del país de destinació, en el context de l'adquisició d'experiència laboral.
  3. Adquirir aptituds específiques.

Aquest programa està emparat pels principis del compromís de qualitat de l'EuropeanQuality Charter for Mobility i és finançat per l'Organisme Autònom de Programes Europeus, que depèn del Ministeri d'Educació espanyol, a través de fons europeus. http://www.uji.es/serveis/oipep/base/programes/pi/convocatories/erasmus-plus/

La guia PROMOTE Your International Career elaborada per l'OIPEP arreplega tots els programes de pràctiques internacionals.
 

Més informació:

Oficina d'Inserció Professional i Estades en Pràctiques (OIPEP)

Informació proporcionada per: InfoCampus