Presentació

30/11/2021 | InfoCampus
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Un robot és una màquina programable, a vegades amb aspecte parcialment humà, capaç de fer tasques complexes de manera autònoma o semiautònoma i interactuar amb el món físic. D’altra banda, la intel·ligència artificial és la ciència dedicada al desenvolupament de programes que permeten als computadors comportar-se de manera intel·ligent. 

La robòtica i la intel·ligència artificial han estat íntimament lligades com a disciplines de coneixement des del seu naixement. La seua conjunció, la intel·ligència robòtica, comprèn totes aquelles tècniques de la intel·ligència artificial que permeten a un sistema robòtic percebre el seu entorn, prendre decisions, planificar, comunicar-se, interactuar i realitzar accions de manera intel·ligent.

En els últims anys ha esdevingut una doble expansió lligada a totes dues disciplines. D’una banda, s’ha produït una explosió de les aplicacions de la intel·ligència artificial en tota classe d’àmbits, des d’aplicacions en dispositius mòbils fins a l’anàlisi de grans quantitats de dades. I, d’altra banda, en el context de la robòtica, hem vist un creixent nombre d’aplicacions fora de l’àrea tradicional de l’automatització industrial: vehicles autònoms, logística i gestió de magatzems, robots quirúrgics i ús en teràpies de rehabilitació, inspecció i intervenció en entorns perillosos, usos domèstics i d’entreteniment, i, finalment, com a eina educativa per al foment de les capacitats científiques i tecnològiques. 

Tots els indicadors auguren que en els pròxims anys aquest creixement no sols continuarà, sinó que s’accelerarà encara més. Davant aquest escenari s’obri una oportunitat per a aquells i aquelles professionals capaces de construir i oferir solucions amb un alt nivell d’autonomia, en les quals la robòtica i la intel·ligència artificial, de manera totalment integrada, seran crucials en aplicacions cada vegada més variades i noves. 

L’objectiu del grau en Intel·ligència Robòtica és formar professionals amb la capacitat de realitzar la integració multidisciplinària de sistemes físics i computacionals intel·ligents.
 

Informació proporcionada per: InfoCampus