Competències MECES, genèriques i específiques

13/09/2018 | InfoCampus
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

En el grau en Criminologia i Seguretat, es garantirà el desenvolupament per part de l'estudiantat de les competències bàsiques recollides en el RD1393/2007:

  • Que l'estudiantat haja demostrat posseir i comprendre coneixements en una àrea d'estudi que parteix de la base de l'educació secundària general, i se sol trobar a un nivell que, si bé es recolza en llibres de text avançats, inclou també alguns aspectes que impliquen coneixements procedents de l'avantguarda del seu camp d'estudi;
  • Que l'estudiantat sàpia aplicar els seus coneixements al seu treball o vocació d'una forma professional i posseïsca les competències que solen demostrar-se per mitjà de l'elaboració i defensa d'arguments i la resolució de problemes dins de la seua àrea d'estudi;
  • Que l'estudiantat tinga la capacitat de reunir i interpretar dades rellevants (normalment dins de la seua àrea d'estudi) per a emetre judicis que incloguen una reflexió sobre temes rellevants d'índole social, científica o ètica;
  • Que l'estudiantat puga transmetre informació, idees, problemes i solucions a un públic tant especialitzat com no especialitzat;
  • Que l'estudiantat haja desenvolupat aquelles habilitats d'aprenentatge necessàries per a emprendre estudis posteriors amb un alt grau d'autonomia.

Aquestes competències bàsiques es concreten en les següents competències genèriques i/o específiques avaluables corresponents als objectius genèrics i exigibles per a obtenir el títol.

G - COMPETÈNCIES GENÈRIQUES

CG1 - Aprenentatge autònom
CG2 - Capacitat d'anàlisi i síntesi
CG3 - Capacitat de gestió de la informació
CG4 - Capacitat d'organització i planificació
CG5 - Compromís ètic
CG6 - Coneixement d'una llengua estrangera
CG7 - Habilitats en les relacions interpersonals
CG8 - Informàtica relativa a l'àmbit d'estudi
CG9 - Raonament crític
CG10 - Reconeixement a la diversitat i multiculturalitat
CG11 - Resolució de problemes
CG12 - Treball en un equip interdisciplinari

E - COMPETÈNCIES ESPECIFIQUES

C - Coneixement i aplicació de les teories explicatives del fenomen delinqüencial i valoració de les estratègies enfront del crim
DA - Capacitat per a comprendre el règim jurídic de les Administracions Públiques i la seua aplicació pràctica en l'àmbit del Dret Públic.
DCO - Capacitat per a utilitzar els principis i valors constitucionals com a eina de treball en la interpretació de l'ordenament jurídic.
DPE - Capacitat per a analitzar el sistema de garanties penals i les seues institucions bàsiques i aplicar-ho als diversos àmbits d'actuació i especialitats.
DPR - Capacitat per a analitzar críticament els principis i garanties del sistema judicial espanyol per a la seua aplicació pràctica en els processos civil i penal. 
ES - Interpretació de gràfiques, taules i resultats estadístics.
EE - Capacitat per a conéixer i comprendre el funcionament de les organitzacions i dels recursos humans en l'àmbit de la seguretat.
G - Avaluació i anàlisi dels diferents àmbits espacials i la seua relació amb la seguretat. 
I - Conéixer i utilitzar les principals tecnologies informàtiques existents en l'àmbit de criminologia i seguretat.
ING - Desenvolupe de la capacitat de comprensió i interacció en anglès dins del context específic del grau en criminologia i seguretat.
LB1 - Capacitat d'oferir respostes de solució o minoració del problema de la criminalitat des d'una perspectiva multidisciplinària.
LB2 - Capacitat per a atendre, recolzar i assessorar als qui han sigut víctimes d'algun delicte.
LB3 - Capacitat d'elaborar informes criminològics i estratègies polític criminal.
ML - Coneixement i valoració de les diferents lesions corporals i la seua recerca pericial.
P - Capacitat per a analitzar i aplicar els aspectes bàsics de la funció policial, en l'àmbit tàctic operatiu i tècnic científic.
PB1 - Coneixement i comprensió dels mecanismes i lleis bàsiques dels diferents processos psicològics i la seua aplicació pràctica.
PB2 - Coneixement i comprensió dels fonaments biològics de la conducta humana i dels processos psicològics i la seua aplicació pràctica.
PEE - Identificació, preparació i realització d'intervencions apropiades per a aconseguir els objectius plantejats utilitzant els resultats de l'avaluació i les activitats de desenvolupament.
PETS1 - Coneixement i anàlisi de conceptes bàsics en avaluació i intervenció psicològica i la seua aplicació pràctica.
PETS2 - Coneixement i anàlisi de conceptes bàsics en diferències individuals i psicopatologia i la seua aplicació pràctica.
PS - Coneixement i comprensió dels principis psicosocials del funcionament dels grups i de les organitzacions i la seua aplicació pràctica.
ES - Comprendre i aplicar els coneixements sobre sociologia general, desviació social, mètodes i tècniques de recerca social i ètica i deontologia professional.
RS - Capacitat per a comprendre el marc jurídic i l'estructura organitzativa de la seguretat pública i privada.


 

Informació proporcionada per: InfoCampus