Les universitats de la Comunitat Valenciana i la Fundació Trinidad Alfonso tornen a unir les seues forces a UniEsport 2024 L’objectiu d’aquesta aliança és fer més visible l’esport universitari

13/05/2024 | SE
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Les universitats de la Comunitat Valenciana i la Fundació Trinidad Alfonso han renovat un any més el seu compromís per a promocionar l'esport universitari a través de la iniciativa Uniesport. Es tracta d'un projecte que compleix ja huit edicions i en el qual les nou entitats continuaran col·laborant en projectes que ajuden a promocionar i impulsar l'esport en l'àmbit universitari.

Mitjançant aquest acord, les universitats i la Fundació Trinidad Alfonso continuaran col·laborant per al desenvolupament de l'esport universitari en tots els seus àmbits i per a conscienciar a la societat i als esportistes sobre la importància de conciliar esport i estudis. L'objectiu final és el de fer més visible l'esport universitari, d'una banda, i que els seus esportistes siguen els ambaixadors de la Comunitat Valenciana. Per això continuaran portant la marca Comunitat de l’Esport en els equipaments durant els campionats d'Espanya i internacionals en els quals participen.

L'acord s'ha subscrit en un acte celebrat a la Universitat Catòlica de València. Al mateix han acudit la rectora de la Universitat de València (UVEG), María Vicenta Mestre Escrivà; el rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), José Esteban Capilla Romá; la vicerectora de Cultura i Esports de la Universitat d'Alacant (UA), Catalina Iliescu Gherghiu; la rectora de la Universitat Jaume I (UJI), Eva Alcón Soler; el rector de la UMH, Juan José Ruiz Martínez; el rector de la Universitat CEU Cardenal Herrera (CEU-UCH), Higinio Marín Pedreño; el rector de la Universitat Catòlica de València Sant Vicent Màrtir (UCV), José Manuel Pagán Agulló, i el director de la Fundació Trinidad Alfonso, Juan Miguel Gómez.

L'acord de col·laboració s'articula en diverses línies: en primer lloc, ajudar als joves universitaris que, alhora que es formen en estudis superiors, són capaços de mantindre un alt rendiment esportiu; en segon lloc, dotar de més eines per a augmentar la visibilitat del CADU; en tercer lloc, impulsar la marca Comunitat de l’Esport mitjançant ajudes per a l'adquisició dels equipaments esportius dels esportistes universitaris; i en quart, fer costat econòmicament als esportistes universitaris que participen en competicions internacionals. A més, com és habitual, la Fundació que presideix Juan Roig ajudarà econòmicament als esportistes del Projecte FER que cursen estudis de grau, màster o doctorat oficials.

Premis Fundació Trinidad Alfonso

Finalment, es tornaran a convocar els VIII Premis Fundació Trinidad Alfonso per a esportistes universitaris, uns guardons específics per a esportistes amb brillants expedients acadèmics. Com en anys anteriors, es realitzarà una convocatòria anual d'un premi masculí i un altre femení en cadascuna de les huit universitats per a aquells esportistes que compatibilitzen les seues carreres esportives amb els seus estudis universitaris. En total, es premiarà amb 1.000 euros a 16 estudiants i s'atorgarà una placa commemorativa a cadascun d'ells. Així mateix, de manera paral·lela, es convocaran dos Premis Extraordinaris (millor alumne i alumna esportista), amb caràcter anual, per als millors expedients acadèmics que hagen finalitzat els seus estudis en una de les set universitats. El guardó consistirà en 2.000 euros i una placa commemorativa. La Fundació serà l'encarregada d'abonar l'import dels premis.

Més informació

Informació proporcionada per: Servei d'Esports