Atletisme, natació, escacs, golf i taekwondo han estat les modalitats en medalla

29/05/2024 | SE
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Des del passat mes de març amb la disputa del campionat de camp a través i fins al dia 18 de maig, on es va disputar el taekwondo, han estat gairebé quatre mesos de competició on l'estudiantat esportista de la Universitat Jaume I ha participat un any més als Campionats d'Espanya Universitaris. En esta edició el gruix de l'organització s'ha centrat en les universitats de la comunitat autònoma de Castella la Manxa.

Han estat 6 esports d'equip més 26 esports individuals. Dels esports d'equip la nostra universitat es va classificar en la fase prèvia del campionat autonòmic universitari, en els esports d'handbol femení, futbol sala femení, futbol femení i masculí, no classificant en vòlei, rugbi i bàsquet. En els esports individuals l'UJI ha participat en 13 dels 23, ja que finalment no vam poder fer equip en les modalitats de vela, lluita, escalada, orientació, tir amb arc, triatló, surf, bàdminton, tenis taula i bàsquet 3x3.

Les modalitats que ha disputat este curs la nostra universitat han estat camp a través, taekwondo, karate, tenis, escacs, esgrima, atletisme, halterofília, hípica, natació, pàdel, judo i golf.

Les primeres medalles per a l'UJI van arribar a l'atletisme amb set medalles, or en dic de Naomey Ezenwa; plata als 10.000 metres de Pablo Alba i bronzes d'Ainhoa Gimeno a martell, Alejandra Saborit a perxa, Fran Manrique al triple salt, Martí Adell al salt de llargada i de Monaim El Khayami als 1.500 metres. Per la seua banda la natació també va aconseguir set medalles de la mà de Rosa Peris, or als 50 m lliures i plata als 50 m papallona, Cristina Gabriela Ciobanu va ser bronze als 200 m lliures igual que Rosa Martínez als 400 m lliures. En natació adaptada Mireia Isabel López va ser or als 100 i 200 metres lliures i plata als 50 metres lliures. La resta de medalles es van obtenir al taekwondo amb el bronze de Pepe Ortíz, al golf amb l'equip mixt format per Rocío Ferrando i Ivan Rodríguez i amb els ors als escacs de Silvia Doñate en les modalitats de llampec i ràpid.

Amb estes 18 medalles, l'UJI ha obtingut record de medalles històric, record que tenia del curs passat amb 13 i que denota el nivell creixent del nostre estudiantat esportista. Així ja seran 145 medalles les obtingudes per la nostra universitat des de l'any 91/92 que va començar la participació de l'UJI als Campionats d'Espanya Universitaris.

Per últim, cal destacar que este any i per segona vegada en la nostra història, tindrem un estudiant olímpic, Sebastian Mora, als jocs olímpics de París. L'altre va estar Pablo Torrijos a Rio en 2016.

Informació proporcionada per: Servei d'Esports