El Servei d'Esports acull una exposició sobre els 25 anys de la Marató i Mitja Castelló-Penyagolosa

13/05/2024 | SE
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El pavelló poliesportiu de l'UJI acull des de maig una exposició al voltant dels 25 anys de la Marató i Mitja Castelló-Penyagolosa (MiM). Aquesta prova, emblemàtica de la província, té una relació amb la Universitat des del començament en l'any 1999. L'UJI a través del seu Servei d'Esports va donar suport amb el control de temps fins a l'any 2012 on la carrera va passar de ser més local a tindre una projecció internacional i el cronometratge es va professionalitzar. Tot i això, la col·laboració no ha deixat de produir-se tant en la preparació de l'eixida a les pistes UJI des del 2012, com per projectes d'investigació com la Penyagolosa Trail Saludable o el recent Penyagolosa a l'Escola on el Servei d'Esports UJI va participar, conjuntament amb les escoles dels pobles per on passa la carrera, en un projecte educatiu que va finalitzar amb una carrera al circuit de camp a través del campus per a més de 600 escolars dels pobles per on passa la carrera.

Així l'exposició del vint-i-cinqué aniversari de la MiM oferix una mirada retrospectiva a la història i als moments rellevants, presentant una col·lecció de panells amb text i fotografies, records històrics i moments destacats dels darrers 25 anys de la carrera. Des dels seus inicis el 1999 fins a convertir-se en un dels esdeveniments més prestigiosos del calendari nacional de carreres de muntanya, l'exposició ofereix als visitants l'oportunitat de submergir-se en la llarga història i l'esperit de la MiM.

Totes aquelles persones que vulguen veure l'exposició la trobaran en les instal·lacions esportives UJI en el següent calendari. Del 6 al 19 de maig al pavelló poliesportiu, del 20 de maig al 2 de juny a les pistes d'atletisme, del 3 al 16 de juny a la piscina i del 17 al 30 de juny a la zona de raquetes.

Informació proporcionada per: Servei d'Esports