L’UJI completa la millora d’espais docents en l’àmbit esportiu amb el cobriment de les pistes de bàsquet a l’aire lliure

13/02/2024 | SE
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I executarà en aquest primer semestre de l’any el projecte per a cobrir les pistes de bàsquet a l’aire lliure situades al costat de la pista d’atletisme amb l’objectiu de tenir-ho enllestit per al curs 2024-2025. Amb aquesta actuació, l’UJI completa la millora d’espais docents vinculats a l’àmbit esportiu, sobretot arran de la implantació del Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE).

El cobriment d’aquestes pistes esportives permetrà ampliar el seu ús docent, atès que ara està sotmès a les condicions meteorològiques, a més de posar-lo a l’abast de tota la comunitat universitària per a fomentar l’activitat física i la vida saludable. El projecte, coordinat pel Vicerectorat d’Infraestructures i Sostenibilitat a través de l’Oficina Tècnica d’Obres i Projectes (OTOP), inclourà el marcatge corresponent a cada tipus de pista esportiva (bàsquet, futbol sala, handbol, voleibol i bàdminton) a més de la instal·lació de 45 armariets d’ús individual. Atès el seu ús preferentment docent i la proximitat de l’edifici de Serveis Centrals i Esports, no s’ha previst la construcció de vestuaris ni graderies.

A més, i atenent el compromís de la Universitat Jaume I amb la sostenibilitat ambiental, s’aprofitarà el cobriment de les pistes esportives per a instal·lar-hi plaques solars i, d’aquesta manera, augmentar la xarxa de parcs d’energia neta i renovable instal·lada a les cobertes del campus. Una de les singularitats del projecte serà, precisament, el seu disseny amb un sostre amb un únic vessant i amb inclinació que permetrà la visualització de l’aposta per l’energia solar a més de millorar la seua integració paisatgística.

Aquesta actuació se suma a altres millores d’espais docents ja executats, com ara l’habilitació de dues noves aules al pavelló poliesportiu, i la renovació del tartan de la pista d’atletisme. A més, cal destacar també altres iniciatives vinculades a l’àmbit de l’esport i la seua docència, com l’Escola de Formació Esportiva (ESFE), un projecte formatiu amb la funció principal de coordinar tota la formació de nivell universitari que està relacionada amb l'àmbit de l'esport i la vida saludable, i el programa SAMEurope, que pretén facilitar la mobilitat europea dels esportistes d’elit que cursen estudis universitaris i en el qual participa l’UJI juntament amb altres universitats de França, Finlàndia, Alemanya i Suècia.

Informació proporcionada per: Servei d'Esports