Les instal·lacions esportives de l'UJI registren més de 9.500 accessos durant la Setmana Europea de l’Esport

30/10/2023 | SE
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I, a través del Servei d'esports i amb la col·laboració de la Biblioteca i el Servei de Llengües i Terminologia (SLT), s'ha sumat un any més a la Setmana europea de l'esport.

Les instal·lacions esportives de la Universitat Jaume I van registrar més de 9.500 accessos durant la Setmana Europea de l'Esport, en la qual el Servei d’Esports va programar més de 20 activitats per a fomentar la salut entre la comunitat universitària i el veïnat de Castelló en general.

Les activitats, gratuïtes en la seua majoria, van girar al voltant de l’activitat física i la salut, i van ser molt diverses amb l'objectiu d'aplegar al màxim de gent possible.

Un any més, les jornades i baptismes de formació esportiva van tindre una gran acceptació, destaquen la jornada d'escalada en rocòdrom al centre Palpa Roca, el taller bàsic de reparacions de bicicletes, la jornada de surf i la de multi aventura, totes amb quasi el ple de persones inscrites. Igualment, destaquem la participació en les classes grupals, es va facilitar l'accés a tot el públic en general a 35 classes grupals al llarg de la setmana, i l'assistència en general ha estat molt positiva.

El programa també va organitzar diferents competicions d'intercentres (Tenis, Bàsquet 3x3, Escacs, Tenis Taula i Vòlei Platja) amb un molt bon funcionament i participació.

Cal fer menció als entrenaments amb esportistes d'elit de l'UJI, aquest any la gent va poder gaudir de la campiona d'Espanya en natació, Rosa Peris, i de l'atleta Manel Pages, a més d'una cita especial del racó cultural de l'esport a la Biblioteca.

Com a novetat valorem els itineraris lingüístics, amb col·laboració del Servei de llengües i terminologia, i dos concursos d'arts, fotografia i relats curts, que sabrem els guanyadors a principi de novembre.

A més a més, s'ha continuat amb el repartiment més de 300 kg de fruita, que es van posar a l’abast dels esportistes per posar en relleu els beneficis de l’alimentació per a la salut.

L’ús lliure de les instal·lacions esportives de l'UJI va ser gratuït durant tota la setmana i va destacar, dins dels 9.500 accessos, l’ús de la zona de pavelló amb més de 3.600 al llarg de la setmana. Les altres zones esportives van tindre també una bona participació amb 1.713 accessos a la piscina, 1.500 a l'aire lliure o 469 a la zona de raquetes.

Quant a l’ús per franja horària els accessos van ser prou igualats en la franja de matí amb 2.837 accessos i la vesprada amb 2.595. En la franja de migdia, entre les 13 i les 17 hores, es van registrar 1.903.

Aquesta iniciativa de la Comissió Europea per a combatre el sedentarisme es tornarà a celebrar anualment a l’UJI al mes de setembre, amb el suport del Vicerectorat d’Infraestructures i Sostenibilitat.

Podeu veure les fotos de l'esdeveniment ACÍ

 

Informació proporcionada per: Servei d'Esports