Setmana europea de l'esport #BEACTIVE

14/05/2024 | SE
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Setmana Europea de l'Esport (SEE), iniciativa de la Comissió Europea per a combatre el sedentarisme, es tornarà a celebrar de manera simultània en tots els països membres de la UE i altres de la resta del continent que s'han anat sumant des de 2015, arribant a adherir-se fins a 40 països en l'edició de 2023.

A nivell europeu, si l'edició de 2022 va destacar per un nombre especialment elevat d'actes, amb més de tretze milions de participants en quaranta països i regions. En 2023 es van celebrar 36.000 actesque van comptar amb la participació de gairebé 11 milions de persones.

L'objectiu és implicar a tots els estaments socials perquè realitzin una o diverses accions que fomentin l'activitat física i bons hàbits alimentaris entre la població.

En aquesta edició de 2024, any olímpic, i en la de 2025, volem que la SET d'Espanya superi els registres de participació i d'activitats promogudes per les entitats relacionades amb l'esport en la lluita contra la xacra de l'obesitat derivada del sedentarisme creixent i els mals hàbits de consum, a favor d'una vida saludable basada en l'exercici físic i l'alimentació adequada, però també posant en relleu els valors positius que l'esport pot promoure en relació amb la sostenibilitat i la inclusió de grups de població vulnerable.

*El Servei dEsports es reserva el dret a modificar o suspendre activitats per causes sobrevingudes

#BeActive

Del 23 al 30 de setembre podreu gaudir de les següents activitats:

 

Recurs d'imatge portes-obertes index

Portes obertes a les instal·lacions esportives

Utilització gratuïta de les instal·lacions esportives d'ús lliure UJI del 23 al 30 de setembre. Cal reservar els espais susceptibles de reserva se@uji.es

Recurs d'imatge repartimentfruita index

Repartiment de fruita

Per tal de fomentar una alimentació saludable, es donarà una peça de fruita a cada persona que vinga a fer esport amb nosaltres. (Fins esgotar existències)

Recurs d'imatge concursos index

Concurs d'arts

Tens facilitat per escriure relats curts de temàtica esportiva o la teua passió és fer fotos de gent fent esport? Ací pots expressar-te i donar curs a la teua creativitat

Recurs d'imatge intercentros index

Torneig intercentres - Càtedra Endavant

Tenis, Bàsquet 3x3, Escacs, Tenis Taula i Volei Platja

Recurs d'imatge entrena-con index

Entrena amb... esportistes elit UJI

"Entrenaments magistrals" amb esportistes d'elit de l'UJI que t'ensenyaran els seus secrets per millorar en els seus respectius camps de l'esport

Recurs d'imatge classes-grupals index

Classes grupals

Accés lliure a les activitats que apareixen en aquest quadrant fins a completar aforament.

Recurs d'imatge treball_saludable_sed index

Treball Saludable

Exercicis i estiraments suaus

Recurs d'imatge bibliografia-esportiva index

Bibliografia esportiva a l'UJI

Del 23 al 30 de setembre. Amb la col·laboració de la biblioteca de l'UJI, hem preparat un recull de llibres, revistes, pel·licules, etc de temàtica esportiva que podràs reservar a la biblioteca.

Recurs d'imatge reptes-sed index

Reptes setmana europea de l'esport

Quants metres pots fer l'UJI nadant durant aquesta setmana o qui serà capaç d'encapçalar el rànquing de la nostra competició de kilòmetres en cinta de córrer?

Recurs d'imatge itineraris index

Itineraris lingüístics

Durant aquesta setmana, de la mà del Servei de llengües, a través de codis QR a les nostres instal·lacions podràs ampliar el teu vocabulari sobre materials esportius en idiomes com l'anglès o el valencià etc.

Recurs d'imatge esport-inclusiu index

Esport inclusiu

En esta semana europea de l'esport volem ficar en valor l'esfoç de les persones amb diversitat funcional que fan esport de manera habitual.

Recurs d'imatge exposicions index

Exposicions esportives

Visita les nostres exposicions esportives en les que coneixeràs a l'estudiantat esportista d'alt nivell que té l'UJI. Saps a què juguen, si tenen algun record, on entrenen?

Recurs d'imatge visita-nou-pavello index

Visita al nou pavelló - zona aire lliure

Saps que aquest curs hem inaugurat un nou pavelló?

Recurs d'imatge desdijuni-saludable index

Running i desdejuni

Comença la jornada de manera saludable amb un poc de carrera amb uns dels nostres esportistes d'elit i després desdejuna amb el que han preparat l'equip de nutricionistes del Pla UJI de satut integral

Informació proporcionada per: Servei d'Esports