30 anys plens d'esdeveniments

09/06/2021 | SE
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
Recurs d'imatge eexx index

Escola d'Estiu dels Xiquets UJI

El rector de la Universitat Jaume I, Fernando Romero, inaugura la I Escola d’Estiu dels Xiquets UJI 1998. L’Escola d’Estiu no ha deixat mai d’organitzar-se excepte l’estiu de 2020 a causa de la situació produïda per la covid-19. Aquesta és una oferta que es genera amb la finalitat d’oferir als xiquets i xiquetes de Castelló una manera diferent de gaudir de les seues vacances al mes de juliol.

Recurs d'imatge obert_padel index

Torneig obert de Pàdel

En l’any 2005 el Servei d’Esports va organitzar el I Torneig Obert de Pàdel. El torneig es realitza en les noves instal·lacions esportives de l’UJI, la zona de raquetes. Van participar en aquest torneig més de 120 esportistes de tota la Comunitat Valenciana, amb dues categories. El torneig es va convertir en un referent en l’àmbit autonòmic. En 2010 es va incloure la modalitat de tenis al torneig.

Recurs d'imatge cinema_foscor index

Cinema a la foscor

El Servei d’Esports de l’UJI inicia el cicle de «Cinema esportiu». Anys més tard, el seu nom va canviar a «Cinema i esport» i, posteriorment, «Cinema a la foscor». Aquesta activitat va ser molt especial, ja que comptava amb el component de relacionar cultura i esport. Durant el transcurs de les pel·lícules, el Servei d’Esports proporcionava en els seus primers cicles caldo calent, posteriorment es va oferir xocolate.

Recurs d'imatge mim index

Club Marató i Mitja Castelló-Penyagolosa

La Universitat Jaume I de Castelló, mitjançant el Servei d’Esports, col·labora des de 1991 en l’organització de la prestigiosa cursa Castelló-Penyagolosa. En un primer moment amb el Centre Excursionista de Castelló, i des del 1998 amb el Club Marató i Mitja Castelló-Penyagolosa. La Universitat aporta el seu personal per a desenvolupar les tasques de cronometratge i resultats de la cursa. Des de 2012 , la Universitat va acollir l’eixida de la Penyagolosa Trails CSP i la XVIII Marató i Mitja Castelló-Sant Joan de Penyagolosa (MIM) des de la pista d’atletisme.

Recurs d'imatge cursa_valencia index

Fem la carrera en valencià

L’Àrea de Promoció Lingüística del Servei de Llengües i Terminologia va organitzar l’any 1997 la I carrera popular no competitiva «Fem la carrera en valencià». L’objectiu principal en aquell moment era reclamar que s’impartiren més classes en valencià a les aules. La carrera es va organitzar amb la col·laboració del Servei d’Esports dins dels actes organitzats per la Universitat dins de la Setmana de Benvinguda. La carrera transcorria pels vials de l’UJI i es va convertir any rere any en un acte festiu que va donar visibilitat al valencià en la Universitat.

Recurs d'imatge setmana_blanca index

Activitat Setmana Blanca

El Servei d’Esports va organitzar en el curs 1991/92 la seua primera activitat de Setmana Blanca. Organitzat en l’Estació d’Esquí d’Ordino Arcalís a Andorra, es va convertir des del primer moment en una activitat molt especial. Any rere any s’ha estat organitzant i contínuament ha estat un èxit en tots els aspectes.

Recurs d'imatge sintonitza_amb_esport index

Programa de Ràdio: Sintonitza amb l'Esport

El Servei d’Esports s’inicia en Vox UJI Ràdio en l’any 2004 amb el programa de Ràdio «10 minuts d’esports», on s’informa dels esdeveniments esportius de la Universitat Jaume I. A l’octubre de 2008 passa a anomenar-se «Sintonitza amb l’esport», fins a l’actualitat. Aquest és un programa setmanal que parla sobre tota la informació del Servei d’Esports, i també inclou una entrevista d’interès

Recurs d'imatge eixida_nocturna index

Activitat d’ascens nocturn al Pic de Penyagolosa

Al febrer del 2002, part del personal del Servei d’Esports va iniciar l’activitat d’ascens nocturn al pic Penyagolosa. El que semblava una bogeria d’un grup d’amics i companys, es va convertir en una de les activitats de més èxit dins del programa d’activitats a la natura del Servei d’Esports.

Recurs d'imatge velero_uji index

Veler Universitat

L’any 2008 la Universitat Jaume I va comptar amb un nou veler, el Maturin, amb el qual el Servei d’Esports va organitzar les activitats nàutiques i les activitats de formació esportiva.

Recurs d'imatge concilia index

Programa “Concilia esport i família”

El Servei d’Esports organitza l’any 2014 el programa «Concilia esport i família». Davant la creixent demanda d’activitats esportives per a xiquets i xiquetes a Castelló i, concretament, en les activitats oferides pel Servei d’Esports oferta a través de la seua Àrea d’Activitats, des del Servei d’Esports de l’UJI es dissenya el programa «Concilia esport i família» dins del Pla d’objectius pluriennal 2014-2018 . Aquest programa es crea amb un doble objectiu: d’una banda, acostar la Universitat Jaume I a la societat de Castelló i, d’una altra, que els xiquets i xiquetes coneguen la Universitat on podran realitzar els seus estudis quan acaben l’etapa de secundària.

Recurs d'imatge i_party index

iParty

A l’abril de 2004 es va celebrar la 6a edició de la iParty per primera vegada en el pavelló poliesportiu de la Universitat Jaume I. ADITEL va organitzar aquest esdeveniment amb l’ànim de promoure l’ús de programari lliure. Es van realitzar conferències amb personalitats destacades en el sector, seminaris i concursos (programació, seguretat, websurfing...) amb importants premis.

Recurs d'imatge firuji_ciencia index

FirUJIciència

FirUJIciència és la fira de la ciència de la Universitat Jaume I, on estudiantat de tots els nivells preuniversitaris (des d’infantil fins a batxillerat), universitari (de grau a màster), i personal investigador (en formació i sènior). És un punt de trobada on mostrar i trobar l’entusiasme per la ciència, i compartir experiments, descobertes i vivències d’aprenentatge. Va sorgir en 2015, com una iniciativa liderada per professorat del Departament d’Educació, amb Enric Ramiro al capdavant, i amb la col·laboració del CEFIRE de Castelló i professorat de l’ESTCE (que ja organitzava el concurs «El Gust d’Investigar»). En 2017, el creixement continu de la participació va traslladar la fira al pavelló del Servei d’Esports, on també es va celebrar en 2018 i 2019, ocupant cada vegada més espai. En 2019, van participar més de 500 persones fent tallers i va tindre prop de 4.000 visitants. En 2020, la situació sanitària provocada per la COVID-19 va paralitzar el projecte, com tantes altres accions.

Recurs d'imatge congres_gestio index

Curs de Gestió esportiva

Curs de Gestió esportiva organitzat pel Servei d'Esports de l'UJI l'any 2000, comptant amb la col·laboració de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència de la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló. El Servei d'Esports va estar pioner entre les Universitats en l'àmbit estatal en l'organització d'aquest tipus de Congressos.

Recurs d'imatge dona_esport index

Congrés Nacional Dona i Esport

A l’octubre de 2015, el Servei d’Esports i la Facultat de Ciències de la Salut, van organitzar el «Congrés Nacional Dona i Esport: activitat física i salut al llarg de la vida». Aquest va estar orientat a l’activitat física i la seua relació amb la salut des de la perspectiva de gènere. Les característiques de la dona en el seu cicle de vida, així com la seua evolució fisiològica, van ser abordades en aquest congrés des de la utilització de l’activitat física com a eina de millora en la seua qualitat de vida. A les conferències es van afegir una sèrie de tallers pràctics per a la realització d’activitats dirigides per professionals que permeten la posada en pràctica de diferents tipus d’activitat física.

Recurs d'imatge congres_muntanya index

Congrés Internacional de Curses per Muntanya

L’any 2012 el Servei d’Esports va organitzar el I Congrés de Muntanya. S’ha continuat realitzant biennalment i en 2018 es va fer coincidir el 4t Congrés Internacional Trail Running amb el 5è Congrés anual de Medicina i Ciència en esports d’ultra resistència.

Recurs d'imatge olimpic_day index

Dia Olímpic

Al juny de 2006 la ciutat de Castelló va ser escollida pel Comitè Olímpic Espanyol (COE) com a seu per a acollir la celebració del Dia Olímpic. Aquesta és una celebració d’àmbit mundial en la qual es commemora la fundació del Moviment Olímpic Modern l’any 1894, i que es caracteritza per ser oberta a tot el públic, amb activitats de participació per a la família i exhibicions de diferents esports olímpics a càrrec del COE. Amb la finalitat de promoure els valors olímpics com el joc net, la companyonia, el respecte i l’esperit esportiu, el Comitè Olímpic Internacional, en col·laboració amb els comitès nacionals, organitza anualment aquesta jornada d’esport. La Universitat Jaume I va ser la seu d’aquest magnífic acte.

Recurs d'imatge activitats_especials index

Activitats especials

El Servei d’Esports també es caracteritza per haver organitzat nombroses activitats especials fora de les nostres instal·lacions: ala delta, supervivència, escalada, submarinisme, vela, esquí o espeleologia.

Recurs d'imatge memorial_enriquebeltran index

Memorial Enrique Beltran

El Memorial Enrique Beltrán és una carrera popular nascuda en els instituts d’educació secundària. S’origina com a homenatge pòstum al professor Enrique Beltrán, un dels majors impulsors de l’esport a la ciutat de Castelló. Les dues primeres edicions es van organitzar al voltant de l’auditori de Castelló i la tercera se va celebrar al febrer 2014 a la Universitat Jaume I mitjançant el Servei d’Esports. Aquest esdeveniment es continua fent actualment, i acull al voltant de 1.500 alumnes d’instituts de Castelló.

Recurs d'imatge bicicletes index

Préstec bicicletes

L’any 2001, la Universitat Jaume I, mitjançant el Servei d’Esports, va implantar un pla de mobilitat sostenible amb la gestió de préstec de bicicletes per a la comunitat universitària. Aquest pla permet disposar d’un transport ecològic i alternatiu per a connectar la Universitat amb Castelló. Actualment, és tot un èxit entre l’estudiantat.

Recurs d'imatge curs_peu index

Cursa a Peu

Aquesta activitat va nàixer l’any 1999 i es dirigeix a persones que practiquen o volen començar a practicar la carrera a peu d’una manera regular, amb nocions bàsiques mitjançant entrenaments en les pistes d’atletisme de l’UJI dels principals sistemes d’entrenament, fases de les sessions, etc. Està adreçada únicament al PAS, PDI i Alumni SAUJI Premium. Aquesta activitat s’ha convertit en una de les més longeves del Servei d’Esports, ja que encara s’imparteix en l’actualitat. Per la Cursa a Peu han passat un total de 850 persones, aproximadament.

Recurs d'imatge voluntariat_esportiu index

Voluntariat esportiu

Dins del programa «UJI-Voluntària», el Servei d’Esports ofereix un programa de voluntariat per a l’estudiantat de la Universitat. Amb aquest programa el Servei d’Esports té l’objecte de formar els voluntaris i voluntàries en aspectes generals de l’organització i gestió de l’esport universitari, així com conèixer programes diferents en activitat física i esport adaptats a les característiques del marc universitari.

Recurs d'imatge marato_castello index

Marató de Castelló

La Universitat Jaume I ha col·laborat, per mitjà del Servei d’Esports, en l’organització de la Marató de Castelló. En diferents edicions d’aquesta important cursa d’àmbit estatal i internacional, es va ubicar un punt de control dins del carril del tram, i d’aquesta manera les persones participants van fer una part del recorregut per dins del campus de la Universitat.

Recurs d'imatge 6-abril index

Dia de l'esport: 6 d'abril

El Servei d’Esports celebra el 6 d’abril el Dia de l’Esport, una iniciativa impulsada per la Fundació Trinidad Alfonso (FTA), la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport i el Comitè Olímpic Espanyol.

Recurs d'imatge festa_esport index

Festa de l'Esports del Servei d'Esport

El 9 de juny de 1993 es va celebrar en la Sala Bugatti de Castelló la I Festa de l’Esport del Servei d’Esports. Aquest esdeveniment es continua fent any rere any fins hui dia. Aquesta festa és el lliurament de premis a tots els guanyadors i guanyadores de les lligues i tornejos interns que organitza el Servei que tenen lloc al llarg del curs acadèmic.

Recurs d'imatge esportistes_agora index

Endavant amb els esportistes- Càtedra Endavant Villarreal CF de l'esport

En desembre de 2015, amb el patrocini de la Càtedra endavant Villarreal CF de l’Esport, el Servei d’Esports va organitzar, a l’Àgora de la Universitat Jaume I de Castelló, una exhibició amb els millors esportistes de la nostra província que faran de professorat de luxe ensenyant els universitaris i universitàries les seues habilitats en els seus respectius esports. Aquesta exhibició va comptar amb la presència de Pablo Torrijos, actual rècord espanyol de triple salt en atletisme; Roberto Bautista, 13è del rànquing ATP de tenis; Pablo Herrera, plata olímpica en Atenes 2004, i també amb jugadors de les primeres plantilles del club Amics del Bàsquet Castelló i del Villarreal CF en 2016.

Recurs d'imatge xx_elite index

Programa d'Esportistes d'Elit

El Programa d’Esportistes d’Elit de la Universitat Jaume I va nàixer l’any 1999 com una necessitat per a reconèixer l’esforç de l’alumnat esportista de la Universitat a l’hora d’estudiar i dur a terme una activitat esportiva al més alt nivell, i també per a facilitar que s’involucren més en les competicions universitàries. En 2019, el Programa d’Esportistes d’Elit de l’UJI va complir vint anys, i des del Servei d’Esports es van realitzar una sèrie d’accions per a commemorar-ho. Aquest programa ha permès donar suport a més de 600 estudiants i estudiantes que han pogut compaginar la seua vida acadèmica amb una activitat esportiva d’alt nivell. En 2013, la incorporació al programa de C.F. Villarreal va suposar una injecció econòmica molt important. Aquest suport està més fort que mai en l’actualitat.

Recurs d'imatge treball_saludable index

Programa «Treball saludable»

En l’any 2019, el Vicerectorat de Campus i Vida Saludable de la Universitat Jaume I inicia el programa «Treball saludable», una iniciativa que pretén millorar la salut de la comunitat universitària i del públic en general a través d’un programa de gimnàstica suau. Les sessions, de caràcter gratuït, es desenvolupen als diferents centres del campus i consisteixen en exercicis d’estirament i tonificació; a més a més, s’ha publicat en la pàgina web del Servei d’Esports un conjunt de vídeos amb exercicis per a aquelles persones que prefereixen fer l’activitat des del seu lloc de treball.

Recurs d'imatge quarentena_forma index

Projecte «Quarantena en forma»

A conseqüència de la declaració de l’estat d’alarma, la Universitat Jaume I, mitjançant el Servei d’Esports, va posar en marxa el projecte «Quarantena en forma» per a ajudar la comunitat universitària i el públic en general a realitzar activitat física durant el període de confinament. A banda de les activitats clàssiques de fitnes, el Servei d’Esports també va programar sessions per a públic infantil i persones majors.

Recurs d'imatge entrenament_esportiu index

Projecte «Entrenament esportiu»

A conseqüència de la declaració de l’estat d’alarma, la Universitat Jaume I, mitjançant el Servei d’Esports, va posar en marxa el projecte «Entrenament esportiu», que va nàixer per a acompanyar i assessorar totes aquelles persones que durant els períodes de quarantena i davant la impossibilitat d’anar a centres especialitzats, tenien dubtes sobre l’activitat esportiva.

Recurs d'imatge projecte_investigacio index

Projectes investigació saludable- Servei d'Esports UJI

Els projectes d’investigació saludable del Servei d’Esports pretenen aprofundir en el món de l’esport des d’un vessant saludable, especialment en les curses de llarga durada, com són les curses d’ultradistància per muntanya o les curses en l’especialitat de marató. En l’actualitat compta amb el Projecte Penyagolosa Trail Saludable Women, el Projecte CBTS i el Projecte CRS (Corre, Recupera, Repeteix, Sempre, Saludable) i el Projecte Penyagolosa Trail Saludable. Aquests diferents projectes ja compten amb importants publicacions.

Recurs d'imatge jornadas_atletismo index

Jornades de competicions municipals

La Universitat Jaume I va acollir totes les competicions municipals en el transcurs de les obres de les instal·lacions esportives de Gaetà Huguet. En aquest període es van dur a terme jornades de competicions municipals que van omplir les pistes d’atletisme de xiquets i xiquetes practicant aquesta modalitat.

Recurs d'imatge jornada_combinades index

Jornades tècniques de proves combinades d'atletisme

En desembre de 2018, la Universitat Jaume I va acollir les II Jornades Tècniques De Proves Combinades d’Atletisme, organitzades pel Servei d’Esports i la Reial Federació Espanyola d’Atletisme. Les jornades estaven adreçades a entrenadors i entrenadores d’atletisme que volien conèixer les diferents escoles europees de la modalitat de proves combinades, així com els mètodes de planificació del sector. També es va debatre el futur de les proves combinades a l’atletisme en l’àmbit europeu.

Recurs d'imatge forum_entrenadores index

Fòrum d'entrenadores d'atletisme

En desembre de 2019 la Universitat Jaume I, mitjançant el Servei d’Esports, va acollir el I Fòrum d’Entrenadores d’Atletisme organitzat per la Federació Espanyola d’Atletisme, on va debatre sobre la realitat de la dona entrenadora en el context de l’atletisme de competició. A les jornades van acudir personalitats molt rellevants del món de l’esport, com l’actual secretària general de la RFEA, María Carlota Castrejana Fernández; la professora de la Universitat Jaume I i entrenadora nacional d’atletisme, Manoli Alonso Salt, o Martina de la Puente, atleta i entrenadora de màxim nivell nacional.

Recurs d'imatge europeo_lanzamientos index

Campionat d'Europa de Llançaments

En març de 2013 la Universitat Jaume I de Castelló va cedir les seues instal·lacions esportives, més concretament la zona d’aire lliure, per al Campionat d’Europa de Llançaments d’Hivern. Aquest important esdeveniment esportiu va estar organitzat pel Club Playas de Castellón, que va escollir les nostres instal·lacions, juntament amb les pistes municipals Gaetà Huguet

Recurs d'imatge europeu_junior_atletisme index

Copa d'Europa de clubs Junior

El setembre de 2014 la Universitat Jaume I va acollir en les seues instal·lacions esportives l’organització de la Copa d’Europa de clubs en categoria júnior. Aquest esdeveniment esportiu, organitzat pel Club d’Atletisme Playas de Castelló, va comptar amb la presència dels huits millors equips d’atletisme europeus en aquesta categoria. La Universitat va acollir esportistes provinents de Turquia, Gran Bretanya, Espanya, República Txeca, Eslovènia, Finlàndia, Itàlia i Portugal.

ACB Academy ACB_Academy index

Programa ACB Academy

El Servei d’Esports va col·laborar l’estiu de 2018 amb l’ACB (Associació de Clubs de Bàsquet) amb el seu programa ACB Academy. Aquest programa, a més de formar entrenadors i entrenadores, té també com a objectiu treballar en la millora esportiva i personal de joves jugadors i jugadores d’alt nivell d’edats compreses entre els 18 i els 23 anys que tenen projecció en l’àmbit nacional i internacional. El Servei d’Esports va completar la part de formació dels joves jugadors i jugadores amb una sèrie de tallers impartits per professorat i personal de l’UJI, així com per professionals de reconegut prestigi de la província.

Recurs d'imatge visita_regiment index

Visita Regiment d'Intel·ligència 1 de València

Al febrer de 2019 la Universitat Jaume I va acollir el Regiment d’Intel·ligència 1 de València, que va gaudir del circuit d’orientació del campus per a desenvolupar unes pràctiques.

Recurs d'imatge ironfit_games index

The Ironfit Games

La Universitat Jaume I , mitjançant el Servei d’Esports, col·labora amb l’Escola de Formació APTA VITAL i porta a la Ciutat de Castelló l’activitat THE IRONFIT Games. Aquest naix de la necessitat de donar als usuaris i usuàries dels centres esportius una competició on puguen mostrar les seues habilitats i fortaleses, tant físiques com mentals, on l’execució dels diferents exercicis es realitza amb una correcta tècnica i de manera saludable, per així trobar a THE IRONFIT l’atleta més complet en totes les qualitats físiques.

Recurs d'imatge forum_aigua index

Fòrum de l'Aigua

En el curs acadèmic 2010-11 el Servei d’Esports de la Universitat Jaume I de Castelló va acollir el Fòrum de l’Aigua. Aquest és un important esdeveniment de trobada entre els professionals del món del fitness i de l’activitat física per a compartir i debatre entorn de conceptes i aspectes en l’àmbit de la formació en aquest sector professional.

Recurs d'imatge campus_saludable index

Campus Saludable

La Universitat Jaume I, a través del Vicerectorat de Campus i Vida Saludable, impulsa per al curs acadèmic 2021-22 el Campus saludable. Aquest no és cap tipus de targeta que pugues contractar al Servei d'Esports. Es tracta d'un paquet de salut que la universitat posa a l'abast de la seua Comunitat universitària, Estudiant, Personal d'administració i serveis (PAS) o Personal docent investigador (PDI) de l'UJI de manera gratuïta, i que inclou l'accés en la Zona d'Aire Lliure per a la pràctica esportiva o l'accés a vestuari.

Informació proporcionada per: Servei d'Esports