El TERMCAT acull com a centre de pràctiques a l’estudiant del Grau en Traducció i Interpretació de l’UJI Fabio Badenes

14/07/2020 | TRAD
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L’estudiant del Grau en Traducció i Interpretació de l’UJI Fabio Badenes realitza durant el mes de juliol l’assignatura de pràctiques externes que forma part d’aquests estudis al TERMCAT i que suposa per als estudiants un aprenentatge complementari a la seua formació acadèmica i un contacte amb la realitat del seu entorn professional.

En aquesta ocasió les pràctiques es realitzen a distància, i durant la seua estada, l’estudiant col·laborarà en diversos projectes sota la supervisió de terminòlegs responsables de gestió i producció terminològiques. D’una banda, tindrà ocasió de conèixer de prop el model de gestió terminològica del TERMCAT i la seua eina específica de treball, el GdT, i d’altra, col·laborarà en la informatització i compleció de noves fitxes terminològiques del Lèxic de malalties minoritàries, publicat el 2019 amb motiu de La Marató de TV3 dedicada a aquest tipus de malalties.

El Consorci del Centre de Terminologia TERMCAT és el centre de terminologia de la llengua catalana, creat el 1985 per la Generalitat de Catalunya i l'Institut d'Estudis Catalans. El TERMCAT coordina l'activitat terminològica en llengua catalana, mitjançant la prestació de serveis de qualitat, la creació de productes terminològics i la normalització de neologismes, per garantir la disponibilitat de la terminologia catalana en tots els sectors de coneixement i d'activitat i per afavorir-ne l'ús.

El TERMCAT col·labora, des de fa anys, amb universitats catalanes, estatals i internacionals, mitjançant l’acollida d’estudiants en pràctiques, l’assessorament a alumnes que elaboren treballs de recerca relacionats amb la terminologia i la realització de presentacions sobre els diversos aspectes aplicats del treball terminològic.

Informació proporcionada per: Departament de Traducció i Comunicació