La alimentació a la mediterrània antiga

17/05/2018 | HIS
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Data: 26 i 27 de juliol de 2018
Acte: La alimentació en la mediterrània antiga
Lloc: Centre Cultural Convent de Sant Francesc. MUCBE
Entitat: Museu de Belles arts de Castelló, Antiqua. Història Antiqua i Arqueologia. Universitat Jaume I
Més informació i inscripció

PROGRAMA

Dijous 26 de juliol

8'30 h: Recepció dels participants
9'00 h: Inauguració del curs, a càrrec dels directors i autoritats.
9'30 h: “L'alimentació a Egipte ”
Dr. José Lull García. Universitat Autònoma de Barcelona. 
11:30 h: Descans

12'00 h:   "No solament coques: l'alimentació en el món fenici-púnico".
Dr. Carlos Gómez Bellard. Universitat de València.

14'00 h: Descans

16'00 h: “Entre atletes i pitagòrics: alimentació i “diaita” en l'antiga Grècia ”
Dr. David Hernández de la Font. Universitat Complutense de Madrid.
18'00 h: “L'alimentació en el món ibèric”
Dr. Arturo Oliver Foix. Servei de Recerques Arqueològiques i Prehistòriques de la Diputació de Castelló. 

Divendres 27 de juliol

9'00 h: “L'alimentació en el món romà”
Dr. Juan José Ferrer Maestro. Universitat Jaume I de Castelló.

10'30 h: "El vi i la mel en l'Antiguitat"
Dr. Josep Benedito Nou. Universitat Jaume I de Castelló.

12'00 h: Descans

13'00 h: “Pesca i salazones en el Mare Nostrum”
Dr. Dario Bernal Casasola. Universitat de Cadis

16'00 h: Desplaçament al Vaig moldre de l'Oli de Cervera del Maestrat.

16'30 h: “L'oli i el pa en l'Antiguitat ”
Drª. Isabel Bonora Andújar. Museu del Louvre de París.

18'00 h: Visita al Vaig moldre de l'Oli
 
20'00 h : Clausura del curs

Díptic

Informació proporcionada per: Departament d'Història, Geografia i Art