UJI
Última modificació: 25/03/2015 | Font: COM

Informació personal

GARCÍA MAHAMUT, MARÍA DEL ROSARIO
 • Catedràtic/a d'Universitat
 • Dep. de Dret Públic - Dret Constitucional
 • Direcció de projecte tipus I
 • Membre del Claustre
 • Coordinador/a del grup d'investigació PRODADEF - Protecció de Dades i Drets Fonamentals
 • JC2314DD - (964 728702)
 • garciar@uji.es
 • Ressenya Personal

  Rosario García Mahamut és Catedràtica de Dret Constitucional de la Universitat Jaume I.

  Ha sigut Directora general de Política Interior en el Ministeri de l'Interior i Vocal Catedràtica de la Junta Electoral Central.

  És Llicenciada i Doctora en Dret i Llicenciada en Ciències Polítiques i Sociologia (Especialitat Ciències de l'Administració).

  Autora de diverses monografies: Las Comisiones parlamentarias de investigación en el Derecho Constitucional español (1996), La responsabilidad penal de los miembros del Gobierno en la Constitución (2000), El Indulto. Un análisis jurídico-constitucional (2004), El régimen jurídico del derecho de asilo en la Ley 12/2009 (coautora) (2010); i de nombrosos articles i estudis publicats tant en llibres col·lectius com en revistes especialitzades, tant espanyoles com estrangeres.

  Ha desenvolupat la seua tasca investigadora, fonamentalment, en la Oxford University, en la Université de Montréal, en la Université Paris I Panthéon-Sorbonne, en la Università La Sapienza (Roma) i en la Universitá degli Studi Roma Tre.

  Ha impartit nombrosos cursos, conferències i seminaris en diverses universitats i centres jurídics espanyols i estrangers i participat com a experta en diversos projectes de modernització institucionals patrocinats per la Comissió Europea.

  Ha impulsat i col·laborat activament en l'organització de seminaris internacionals sobre eleccions, partits polítics, enfortiment democràtic i gestió electoral, amb organismes internacionals i centres altament especialitzats. I ha conferenciat i participat en cursos i seminaris nacionals i internacionals celebrats tant a Espanya com a l'estranger en l'àmbit del dret electoral.

  Actualment i en l'àmbit investigador pertany o dirigeix projectes d'investigació nacionals i europeus.


  Assignatures amb docència


  Assignatures Titulació
  DA0113 - Organització Constitucional de l'Estat Doble Grau en Administració d'Empreses i Dret
  DR1013 - Organització Constitucional de l'Estat Grau en Dret
  DR1051 - Prácticas Externas Grado en Derecho