L'edifici

12/12/2023 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Paranimf de la Universitat Jaume I és l’espai d’excel·lència del campus universitari per als actes institucionals i acadèmics, les manifestacions culturals escèniques, musicals i cinematogràfiques i les trobades i reunions col·lectives.

L’edifici compta amb una sala d'actes principal amb 491 butaques i una superfície de 467,10 m2, i l'amfiteatre, amb 144 butaques i una superfície de 128,10 m2.

El Paranimf està concebut i es gestiona seguint aquests objectius:

  • Acollir els esdeveniments i actes acadèmics propis de la Universitat Jaume I.

  • Esdevenir la seu d’una programació cultural pròpia i integrada en l’oferta cultural general de la Universitat Jaume I.

  • Acollir congressos, trobades i qualsevol activitat en general adient a les seues funcions, organitzada per la Universitat Jaume I o conjuntament amb altres institucions mitjançant convenis de col·laboració.

  • Acollir congressos, trobades i qualsevol activitat en general adient a les seues funcions, organitzada per entitats externes a la Universitat, amb la contractació prèvia en règim de lloguer de l’espai.

L’edifici del Paranimf va ser projectat pels arquitectes Francisco Grande, José Font i Francisco Mestre. S’estructura a partir d’un joc de volums i materials que atorguen al conjunt una personalitat pròpia i una especial rellevància gràcies a l’enorme caixa fosca de cinc plantes recoberta de grans taulells ceràmics de color negre que s’alça sobre un pòdium recobert de pedres de granit i que s’uneix per un dels costats amb un prisma translúcid que acull el nucli de comunicacions i serveis del complex. La fusió d’aquests tres cossos simples ha generat, segons els seus creadors, «un organisme arquitectònic potent, rotund i de significada presència» que, a més de satisfer plenament les necessitats per a les quals s’ha construït, enriqueix el patrimoni arquitectònic castellonenc i singularitza la capacitat de la Universitat Jaume I per a contribuir, mitjançant la difusió del saber i de la cultura, al desenvolupament socioeconòmic i cultural del seu entorn.



 

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals