Xavela Lux Aeterna. 100 anys de Chavela Vargas - Dorian Wood

22/03/2019 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Apertura

19:30h

Companyia

Dorian Wood

Duració

60 minuts

Seients numerats

si

Tipus

Música

Data: Divendres 5 d'abril
Hora: 20h. 
Preu:  10 € - Tarifa reduïda: 8 €
Lloc: Paranimf de la Universitat Jaume I

Dorian Wood: veu
Xavi Muñoz: sintetitzador, baix, veu de cors
Marcos Junquera: percussió
Quartet de cordes (violí, segon violí, viola, violoncel) arreglat per Albero Montero
Duració: 60 min

Xavela Lux Aeterna és un projecte especial celebració del centenari del naixement de la cantant mexicana-costa-riquenya Chavela Vargas, meitat homenatge, meitat diàleg entre dues ànimes creatives passant per un sol cos, Chavela i el també costa-riqueny Dorian Wood.

Cançons fetes populars per Chavela, entrellaçades amb composicions originals i temes folklòrics de Costa Rica, seran interpretades per la distingiblement poderosa veu de Dorian i una orquestra de cambra de prestigi sota la direcció de l’artista espanyol Alberto Montero.

L’any 2019 se celebraran els 100 anys del naixement de la cantant mexicana-costa-riquenya Chavela Vargas; ella d’ànima resplendent i veu de fúria, dolor i ardor. Per a l’artista Dorian Wood, el camí a Chavela ha sigut tant un sant grial com un viatge d’interlocutòria reflexió. Entre les similituds d’ambdós artistes hi ha un altre viatge, una exploració que posa en la seua trajectòria la nuesa de l’ànima, la renúncia de pàtria i la súplica a un món que porta en les seues mans la sang de la marginalització d’éssers humans.

Xavela Lux Aeterna és meitat homenatge, meitat diàleg entre dues ànimes creatives passant per un sol cos. “Als que ens han fet a un costat la societat, Chavela és una presència divina”, diu Dorian. “Jo personalment sent una connexió intensa a aquesta gran artista, començant amb les similituds que ambdós posseïm quant a sexualitat, origen i data de naixement, i culminant amb el desafiament més gran que un pot aconseguir, que és viure la vida que una vol viure, amb cicatrius i besos i tot. Chavela va tenir els seus grans amors i profunds dolors. Amb Xavela Lux Aeterna, m’interessaria molt explorar els seus ‘perquès’ amb el més gran respecte i reverència, i invitar el públic a explorar amb mi.”

Xavela Lux Aeterna és un projecte altament personal i un tribut únic a una artista llegendària de l’ahir, d’un dels artistes més importants de l’actualitat.

 

entrades

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals