Les aules del Servei d'Activitats Socioculturals de la UJI instrueixen a 226 alumnes en onze propostes formatives durant el curs 2020-2021 Formació cultural

30/08/2021 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Un total de 226 alumnes s'han format en els 11 cursos i tallers que el Servei d'Activitats Socioculturals (SASC) de la Universitat Jaume I ha organitzat durant el curs acadèmic 2020-2021. Així, s'han cobert un 95% de les places oferides, el que suposa «un èxit, tenint en compte la incertesa existent durant tot el curs degut a la pandèmia, fet que ha obligat en certs períodes a realitzar les classes de forma virtual», segons explica la coordinadora del professorat i tècnica de cultura, Nati Alcañiz.

Totes les propostes formatives han tingut una bona acceptació essent el taller de fotografia el més demandat i en el qual 23 persones s'hagueren de quedar en llista d'espera. L'oferta de la UJI ha abordat diferents arts com el teatre, l'escriptura, la dansa, la música, la fotografia i les produccions audiovisuals, al capdavant de les quals es troben diversos professionals de cadascuna de les disciplines. El curs ha suposat la creació de tres peces teatrals i una de dansa, dos actuacions musicals, una del orfeó universitari i un altra de la Big Band UJI, a més de l'edició i publicació del llibre Irreductibles, on es recullen els treballs literaris dels alumnes del taller d'escriptura, i diferents produccions audiovisuals dels alumnes del taller de vídeo com a treballs de fi de curs. La interpretació i visionat de les diferents obres es va dur a terme en espais culturals de la UJI com el Paranimf i el Menador.

La convocatòria de formació ha constat de tres cursos de teatre, un d'iniciació, un d'interpretació, i un altre de escenes de pràctica teatral; tres tallers de dansa contemporània, un d'iniciació, un de nivell intermedi i un d'avançat; un taller de vídeo, un taller de fotografia, un taller d'escriptura creativa, un taller de llenguatge de Jazz i Big Band i el taller de música vocal que configura l'Orfeó UJI, en els quals ha hagut una major participació femenina, ja que el 61,5% de les alumnes han sigut dones i un 38,5% homes.

Un aspecte a ressaltar d'aquesta edició dels tallers de formació es que durant el curs, l'alumnat de l'Aula de Teatre va presentar les peces 'Atraco a los cinco sentidos', '¡Corre!' i 'Saber y twittear' al Concurs de Microteatre Universitari organitzat per Radio Nacional de España, sent la única universitat que va col·locar les tres obres presentades a la fase final. També cal destacar que durant l'acte de cloenda del taller d'escriptura creativa es van lliurar els guardons de la segona edició del Premi UJI «Irreductibles» amb el que es pretén estimular la creació literària.

En finalitzar el curs s'ha celebrat la V edició de la Trobada de professorat de les Aules del SASC, en el qual s'ha valorat «de forma positiva la realització del curs en un període marcat per la pandèmia i que ha obligat a realitzar diverses activitats on line» i que també ha servit per dissenyar la pròxima edició. El mes de setembre s'obrirà el termini d'inscripcions per als cursos 2021-2022 que estan oberts a tota la societat.

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals