Programa Repensar el Futur. Claus per un model econòmic inclusiu, interconnectat i sostenible

11/06/2021 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Dates de l'event 24/06/202125/06/2021

Dijous 24 de juny de 2021

9:30 - 10:00 h - Acto inaugural

10:00 - 11.30 h - Conferència 1. "Nous models d’economia digital" per Montse Guàrdia Güell. Directora general d’Alastria Blockchain System
Enginyera en Telecomunicacions amb vint anys d’experiència. Directora general d’Alastria Blockchain System, associació sense ànim de lucre que fomenta l’economia digital a través de tecnologies descentralitzades com ara la cadena de blocs o blockchain. Contribuïdora habitual en programes de mentoria i d’innovació social, com a professora associada d’universitat i escola de negoci.
Modera: Víctor del Corte

11:30 - 12:00 h - Pausa cafè

12:00 - 13:30 h - Conferència 2. "Reptes per a la transformació energètica d’Europa" per Samuele Furfari. Ex-funcionari de la Comissió Europea en matèria energètica 
Llicenciat en Enginyeria Química i doctorat en el camp de l’energia per la Universitat Lliure de Brussel·les (ULB). Ha treballat durant 36 anys en la Comissió Europea, on ha dedicat tota la seua carrera a l’energia. És professor de Política i Geopolítica de l’Energia a la ULB des de 2003, professor visitant a l’ESCP London i en altres universitats per impartir classes de Política i Geopolítica de l’Energia.
Modera: Luis Martínez Cháfer

13.30 h - Dinar

15:30 - 17:30 h - Taula rodona (casos d’èxit). "Iniciatives de transformació del model energètic a la Comunitat Valenciana"

Eliseo Monfort. Co-director de la Càtedra BP de Medi Ambient Industrial
Andrés López Amores. Elektrosol (Autoconsum solar industrial)
Eugenio Domínguez Amarillo. Hybrid Energy Storage Solutions (empresa que pertany a l’Aliança Valenciana de Bateries)
Modera: Héctor Beltrán. Universitat Jaume I

Divendres 25 de juny de 2021

10:00 -11:30 h - Conferència 3. "El decreixement com a paradigma de model econòmic sostenible: establint els fonaments i desfent els malentesos" per Carlos Taibo
Escriptor i editor. Ha estat fins l’any 2018 professor de Ciència Política i de l’Administració a la Universitat Autònoma de Madrid. És membre del consell editorial de sinpermiso, des de la seua fundació el 2006, i ha publicat articles en mitjans com ara el diari Público. Autor de més d’una trentena de llibres en espanyol i en gallec en temes geopolítics d’interès general. Una de les seues darreres publicacions ha estat Decrecimiento, una propuesta razonada.
Modera: David Valiente

11:30 - 12:00 h - Pausa café

12:00 - 13:30 h - Diàleg. "Reflexions de futur sobre el model econòmic"

Ignacio Fernández de Lucio. CSIC
Profesor de Investigación Ad Honorem del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC). Ha estat Director de l’Instituto para la Gestión de la Innovación y el Conocimiento (INGENIO) (UPV-CSIC). Premí nacional d’investigació “Juan de la Cierva” en Transferència de Tecnologia (2005) (MEC). Expert en sistemes regionals y sectorials d’innovació; Relacions Universitat-Indústria, Polítiques d’investigació, tecnologia e Innovació.

Jordi  Olivella Nadal. UPC
Llicenciat en Economia per la Universitat de Barcelona (UB). Actuari d'assegurances. Doctor en Administració d'Empreses per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Professor Titular al Departament d'Organització d'Empreses de la UPC. Està especialitzat en Gestió de la Tecnologia i Mètodes de Gestió de la Innovació, Gestió d'Operacions, en particular Polivalència i Millora de Processos i Gestió de Projectes, amb més de 100 publicacions. Ha estat professor visitant a Know Center, Graz, Àustria; Penn State University, Pennsylvania, Estats Units; i KTH Royal Institute of Technology a Estocolm, Suècia. Autor dels llibres Technology evaluation for entrepreneurs i Gestión eficiente de proyectos de innovación.

Modera: F. Xavier Molina. Director de la Càtedra de Transformació del Model Econòmic UJI-GVA

13:30 - 14:00 - Acte de cloenda

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals