Photobook Club Castelló | «Wuhan before Wuhan» de Mike Jorquera MENADOR espai cultural

18/11/2022 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Data
Dimecres 18 de gener 2023 | 19h

Títol
Photobook Club Castelló | «Wuhan before Wuhan» de Mike Jorquera

Lloc
Sala de conferències de MENADOR espai cultural. Castelló

Descripció
Wuhan before Wuhan recull el procés de transformació, tant personal com fotogràfic, del fotògraf espanyol Jorquera, que va arribar l’any 2007 a la ciutat xinesa, llavors desconeguda a Occident. Jorquera havia escollit una ciutat a l’interior del país, allunyada de megalòpolis com ara Pequín o Xangai, per tal d’assentar-se i crear-hi vincles, de posar el focus en un espai més abastable i cenyir-se a un context. Però la falta de referents i la incomunicació el van portar a l’aïllament, i aquest a la desorientació. Així sorgeix un viatge més introspectiu, cap endins, en què Wuhan representa quelcom bàsic i alhora universal: la recerca d’identitat.

L'autor
Nascut a Pontevedra l’any 1972, Jorquera és un dels grans noms de la jove fotografia contemporània espanyola. Membre fundador del col·lectiu Nophoto i editor de diverses publicacions, la seua trajectòria professional gira al voltant de Xina des de 2002. El seu treball Wuhan before Wuhan, el més ambiciós que ha afrontat fins ara, sorgeix després de viure nou anys a la ciutat. L’obra s’estructura en atmosferes d’interior i d’exterior, en estats anímics que perfilen un retrat autobiogràfic que suposa alhora un camí de recerca i d’interpretació. La seua intenció era irrompre allà on no hi ha coordenades recognoscibles ni paràmetres familiars i, al llarg del procés, va aconseguir instal·lar-se, construir-se. Habitar l’estranyesa.
(Ressenya de La Fábrica, 2022)

Accés
Entrada lliure fins a completar l'aforament

Més informació
Activitat coordinada per Vicent Tena amb la col·laboració de l'aula de Fotografia del Servei d'Activitats Socioculturals de la Universitat Jaume I. 

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals