28/04/2021 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Photobook Club Castelló és un espai per a compartir, descobrir i gaudir de la fotografia mitjançant llibres de fotografia.

Qué és el Photobook Club?

El projecte Photobook Club és una xarxa internacional que genera esdeveniments, publicacions i discussions crítiques al voltant del fotollibre. La iniciativa del moviment la va liderar Matt Johnston a Londres l’any 2011, amb l’organització de la primera reunió física sobre llibres de fotografia. Matt coordina la proposta del projecte en el web https://photobookclub.org, oferint un mapa mundial de totes les localitats que disposen de Photobook Club. A Espanya va ser pioner el Photobook Club Barcelona l’any 2011, un any després Madrid. Actualment es troben ambdós actius, junt amb Tenerife, València, Múrcia, Granada, Logronyo, Almeria i Mallorca, entre altres.

Quins són els seus objectius?  

El seu objectiu més ampli és descobrir noves publicacions o autors relacionats amb la fotografia, redescobrir-ne d’altres ja coneguts, amb la creació d’un fòrum obert en el qual els autors o tercers exposen el seu punt de vista sobre la publicació, que respecta l’autor i al propi ponent. A més a més, té com a objectius específics: redescobrir autors o publicacions coneguts o reconeguts, fomentar el diàleg crític i constructiu cap a la fotografia, estimular l’interès per la fotografia d’autor, crear vincles de participació entre participants en activitats relacionades amb la fotografia i potenciar la creativitat i el desenvolupament de nous talents.

Qui pot participar? 

Qualsevol persona interessada en la fotografia pot assistir a les sessions. L'entrada és lliure fins a completar aforament. Es recomana fer ús de la inscripció prèvia a cada sessió.

Com funciona?

La convocatòria es realitza a través de les xarxes socials:

Facebook: https://www.facebook.com/photobookclubcastellon/ 

Instagram: @photobookclubcastellon

Twitter: @photobookclubc1

Quin és el format de les sessions? 

Les sessions poden tenir quatre formats:

a) Les persones participants exposen publicacions de terceres persones.
b) Els autors o autores presenten la seua pròpia publicació.
c) Editors, llibrers, dinamitzadors culturals o experts exposen diverses obres amb nexe comú.

Quins tipus de photobooks són objecte de les sessions?

L’objecte de les sessions pot variar: Els photobooks poden ser des de publicacions amb ISBN, fanzines, publicacions en suports digitals o propostes de projectes que no s’han materialitzat en publicacions.

Qui ho organitza? Aquesta activitat està coordinada per Vicent Tena Martínez, amb la col·laboració de l’Aula de Fotografia de la Universitat Jaume I. Pots contactar escribint a photobookclubcastellon@gmail.com

CANAL YOUTUBE: Amb enllaç a vídeos d'edicions passades

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals