La Llotja del Cànem inaugura l'exposició fotogràfica 'Res és el que sembla', de José Conceptes Llotja del Cànem

03/04/2023 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  230323_new-expo-llotja 600x844_CartellExpoReseselquesembla_web1

    Punxa la imatge per a més informació

La Llotja del Cànem inaugura l'exposició fotogràfica 'Res és el que sembla', de José ConceptesEspais i estructures del paisatge urbà on la llum penetra d'una forma directa i dibuixa allò que li diu la mateixa estructura. Sense massa contrasts ni transicions. Blancs o negres. És el que es trobarà el públic que visite l'exposició fotogràfica 'Res és el que sembla' de l'autor vinarossenc reconegut internacionalment, José Conceptes, que s'inaugura el dijous, 23 a la Llotja del Cànem i que està organitzada pel Servei d'Activitats Socioculturals (SASC) de la Universitat Jaume I.

L'autor explica que "l'hora en què s'han fet les fotografies condiciona la llum que arriba als espais i elements i la composició de l'escena, ja que els mateixos llocs amb llum diferent canvien radicalment, no s'assemblen res". En aquest sentit, Conceptes argumenta que el paper de la llum i de la seua combinació amb les estructures urbanes és fonamental per al desenvolupament d'aquest treball que va iniciar ara fa 10 anys.

La mostra consta de més de 30 peces fotogràfiques de gran format que utilitzen la lona o el vinil com a suport i que transmeten la visió de l'artista "sobre aspectes i racons de les ciutats que poden paréixer banals o que passen desapercebuts per a la majoria de les persones", assenyala l'autor.

La sèrie que presenta José Conceptes a la Llotja del Cànem conté detalls urbans, especialment mobiliari, en la qual es poden reconéixer indrets i llocs de localitats com Vinaròs, Castelló, València, Barcelona o Madrid. Es tracta d'una col·lecció fotogràfica oberta realitzada sobre estructures urbanes amb una llum intensa i dura. "Jo busco la llum del sol quan cau directa, a les hores centrals del dia, és a dir, la llum zenital, sense inclinacions, que és el moment en el qual la gent sol fugir".

El fotògraf vinarossenc també ha sigut l'encarregat de dissenyar també l'exposició, la forma de presentar-la al públic. "He combinat les fotografies, buscant un sentit de continuïtat i parant compte de com mostrar-li-ho a l'espectador perquè li arribe la mirada que jo vull transmetre".

José Conceptes va néixer a Vinaròs l'any 1978 i té una carrera consolidada. Ha obtingut diferents premis al llarg de la seua carrera, tant en l'àmbit nacional com internacional, sent, precisament, la sèrie "Res és el que sembla", la que li ha obert les portes del mercat internacional, sobretot, dels països asiàtics. A més, ha escrit un llibre, 'Meditacions urbanes', una recopilació de diferents projectes de l'artista, que tenen una coherència entre si gràcies a la connexió del llenguatge 
 

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals