El Paranimf de l'UJI acull en el mes de maig les representacions de fi de curs de l'Aula d'Arts Escèniques Carles Pons

02/05/2024 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Paranimf de la Universitat Jaume I serà escenari durant aquest mes de maig de les representacions de fi de curs de l'alumnat de l'Aula d'Arts Escèniques Carles Pons i de l'actuació de la Big Band UJI, que ha comptat durant l'exercici 2023-24 amb un total de 142 alumnes. La primera activitat serà el divendres, 3 de maig, en la qual l'alumnat del curs d'iniciació al teatre, que dirigeix la professora Regina Prades, interpretarà l'obra Desconstruint Romeo i Julieta. La peça teatral és una mirada actual al clàssic de William Shakespeare que proposa com a temàtica principal l'amor romàntic que es desenvoluparà entre fogons. La directora de l'obra, Regina Prades, indica que «la idea ha sigut amanir, adobar i marinar aquest plat principal, que és l’amor, per a condimentar-lo i escabetxar-lo si fa falta», conclou.

La segona cita arriba el divendres 10 de maig, de la mà del grup del taller d'escenes de pràctica teatral, que representarà l'obra L'esperada espera d'aquells que esperen, un relat en el qual el protagonista és Erik, un actor que ja no actua i que ha d’impartir un taller dins la presó. Entre reixes es troba amb autèntics professionals de l’espera, i fer teatre en aquestes condicions no és faena fàcil. L'argument de l'obra, dirigida per Joan Comes, planteja la possibilitat del que passaria si es proposaren representar un espectacle on l'espera siga la seua constant.

La tercera proposta la presenten els alumnes del taller d'interpretació teatral, que dirigeix Cesca Salazar. L'obra es titula Projecte COR i planteja el fet que el teatre és un joc que ajuda, entre altres coses, a fer-se preguntes i, al mateix temps, obri múltiples possibilitats en les respostes. La responsable de l'obra i del taller entén que «el nostre cor triarà algunes d’aquestes possibilitats per a poder jugar amb vosaltres, estimat públic», afegeix. La posada en escena serà el dia 17 de maig.

Per a finalitzar les representacions dels tallers d'arts escèniques, el divendres dia 31 de maig es representarà l'espectacle Arrels, a càrrec de l'alumnat del taller de dansa de l'Aula Carles Pons, el qual coordina i dirigeix Érica Galmes. La representació defineix la dansa com un suport que nodreix i sosté i el moviment com a origen i àncora en aquest món, al mateix temps que retrata les arrels com l'essència i l'esperança de l'eternitat.

Totes les actuacions seran gratuïtes i està previst que comencen a les 19.30 hores al Paranimf de l’UJI.

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals