L'UJI Big Band compartirà escenari amb el músic i trompetista americà de jazz Gordon Vernick

08/03/2023 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L'agrupació musical UJI Big Band actuarà juntament amb el músic i trompetista americà de jazz Gordon Vernick el pròxim dissabte 11 de març a les 12.30 a l'auditori municipal Salvador Seguí de Segorbe, un escenari que compartirà també amb la Bibap_Alto Palancia Big Band, en un concert únic del jazzista Gordon Vernick a les comarques de Castelló. El trompetista es troba en l'actualitat de gira per Espanya, fet que ha facilitat la trobada i l'organització d'aquest concert que tindrà caràcter gratuït fins a completar l'aforament. 

Com a trompetista professional, ha actuat en tots els formats musicals, des de l'orquestra simfònica fins al quartet de jazz, i ha treballat independentment a tot el món. S'ha de destacar la personalitat de Vernick, qui ha actuat amb artistes de renom mundial com Kenny Werner, Clare Fischer, John Hart, Kevin Hays, Conrad Herwig, Marc Copland, Randy Brecker, Rez Abbasi i molts altres. En l'actualitat, és actiu com a clínic, adjudicatari i trompetista autònom. 

La trobada amb els músics castellonencs s'ha vist afavorida per la gira que està realitzant  Vernick a diversos llocs, un fet que li permetrà participar en diferents accions que es portaran a terme durant els dies 10 i 11 de març. Paral·lelament, al concert, el músic americà realitzarà dues masterclass en llenguatge de Big Band. La primera el divendres 10 a la nit i la segona abans del concert. A les dues es podrà assistir de forma lliure com a públic.

Actualment, Vernick és professor de música i coordinador d'estudis de jazz a la Universitat Estatal de Geòrgia i té una llicenciatura en música per Ithaca College, Ithaca, Nova York, un màster en música per la Universitat de Miami i un doctorat en arts per la University of Northern Colorado, Greeley. Com a professor ha realitzat residències, ha impartit classes magistrals i ha actuat al Conservatori de San Juan, P.R., la Taipei American School de Taiwan, la Singapore American School, la Bangkok International School, la University of Northern Colorado, Columbia College, Chicago, el Conservatori de Bordeus, la Universitat de Ciutat del Cap, Sud-àfrica i el Royal Northern Conservatory de Manchester, Regne Unit.

Com a director de la GSU Faculty Jazztet, ha actuat en nombrosos llocs del sud-est dels Estats Units, com ara l'Atlanta Jazz Festival, la High Museum Jazz Series, la International Association for Jazz Education Conference i la Jazz Education Network Conference. 

Els seus podcasts, Jazz Insights, s'han publicat a nombrosos llocs web, inclòs el New York Times, i s'han descarregat més de 20 milions de vegades des del maig de 2009. Els 240 podcasts estan disponibles al seu lloc web (https://jazzinsightsinfo.com). 
 

Recurs d'imatge 230310_masterclass-bigband index

Masterclass en llenguatge de Big Band i Concert de Gordon Vernick amb la Bibap_Alto Palancia Big Band i l'UJI Big Band

Divendres 10 de març a les 22 h i dissabte 11 de març de 10 a 12 h | Entrada lliure fins a completar l'aforament | Auditori Municipal Salvador Seguí de Segorbe

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals