24/04/2021 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Obrim IMAGINÀRIA 2021, edició en la qual es compleix la majoria d’edat del festival, encara amb la COVID-19 com a condicionant i sent conscients de l’impacte que la situació de pandèmia provoca en tot el sector cultural que, sens dubte, ha llastrat encara més la difícil situació en la qual es troba la producció i difusió cultural, especialment pel que fa a les arts visuals i la imatge fixa.

Mal servei es faria a la cultura si la resposta fora no seguir. IMAGINÀRIA segueix. Per descomptat, complint les absolutament necessàries mesures sanitàries de seguretat i prevenció, de manera que encara que ens falten presències, dinamisme i intercanvis de parers i emocions, amb adaptació i reflexió, el Vicerectorat de Cultura de la Universitat Jaume I ha triat seguir.

En aquesta ocasió, les circumstàncies aconsellen treballar, en la mesura que siga possible, amb autors i autores pròximes geogràficament a la ciutat de Castelló de la Plana, seu del festival. És per això que els autors i autores locals tenen una participació més significativa que altres anys; fem costat així a aquelles persones que desenvolupen la seua activitat professional prop del nostre àmbit d’actuació, i respectem la màxima del quilòmetre 0 o la creació de proximitat.

Entenem, des de la Universitat, que una proposta com el Festival IMAGINÀRIA és i ha d’implicar-se amb el territori en el qual treballa, aqueixa ha sigut sempre una de les màximes que hem aplicat en aquests 18 anys. Ara amb més raó hem de ser sensibles a la situació per la qual travessen moltes de les persones que fan de la creativitat i de la creació d’imatges la seua manera de vida. Per descomptat, el festival no deixa de mantindre una visió oberta a totes persones, amb independència del seu lloc d’origen i residència, aqueixa característica està en la seua genètica, no obstant això, aquesta edició requereix adaptacions que fan que la màxima de la glocalització siga una realitat verificable i que, a més, algunes propostes hagen d’abordar-se en diferents moments que amplien en calendari “primaveral” del festival.

S’han programat 37 mostres expositives: 24 a la ciutat de Castelló de la Plana i 13 en diferents localitats de la província: Almenara, Benicarló, Benicàssim, Morella, Sagunt, Sogorb, Vilafranca, Vila-real, Vistabella del Maestrat i Viver.

En aquest context difícil, l’agraïment és més que necessari i sentit. La col·laboració, el suport i l’entusiasme de totes aquelles persones, institucions, entitats i col·lectius que se sumen, aporten i fan possible aquesta iniciativa està més present que mai i així s’ha sentit i se sent en l’abans i en el durant del festival. Gràcies sinceres a totes i cadascuna de les persones que participen i han participat durant tot aquest temps i que fan que l’IMAGINARIA Photography Festival continue sent un espai obert a la creació i la cultura visual en aquest país.  

Carmen Lázaro Guillamón Vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals Universitat Jaume I

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals