26/04/2021 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Dates de l'event

30/04/2021

05/06/2021

Acte

Exposició

Títol

JESÚS MONTAÑANA | Lo que no se ve

Lloc

Espai Cultural Obert Les Aules - Pl. de les Aules, 2. Castelló de la Plana

Entitat

Organitza: Diputació de Castelló

Coordinador Pablo Chacón

Programa paral·lel

Període expositiu: del 30 d’abril al 5 de juny 
Horari de sala: de dilluns a dissabte, de 10 a 14 h i de 17 a 21 h

Més informació:
Jesús Montañana ha investigat i fotografiat els llocs on es va cometre un homicidi per violència masclista a Espanya durant un any, i no sols els assassinats oficialment registrats com a violència de gènere sinó aquells en els quals hi ha clars indicis, però es van quedar en investigació, els feminicidis per prostitució, aquells en els quals la víctima no coneixia el seu assassí... Així, utilitzant l’any 2017 com a exemple de la gran quantitat d’assassinats misògins que es produeixen cada any, podem delimitar en el temps un problema social que existeix des de sempre i al qual encara no se li veu un final.

JESÚS MONTAÑANA. València, 1984
L’any 2015, Jesús Montañana va començar a treballar com a fotoperiodista a València, i encara recorda l’impacte que li va produir quan va cobrir el seu primer assassinat masclista. “Durant la carrera de Comunicació vam analitzar que els mitjans de comunicació sempre tractaven la violència masclista des del punt de vista del dolor de les víctimes, i hi ha estudis que demostren que això és contraproduent, que si el mitjà vol conscienciar contra aqueixa tragèdia no cal centrar-se en la víctima, perquè això arriba a motivar els maltractadors”.

Recurs d'imatge 210519_visita-montana-aules index

Visita guiada | JESÚS MONTAÑANA | Lo que no se ve

Dc. 19 de maig de 2021 | 18.00 h | Entrada lliure, prèvia inscripció | Espai Cultural Obert Els Aules. Diputació de Castelló


Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals