UJI

Exposició | JULIA GALÁN | #Calladita no estás más guapa

Última modificació: 26/04/2021 | Font: SASC

Programa paral·lel

Període expositiu: fins al 16 de maig
 

Més informació:
#CalladitaNoEstasGuapa és un projecte expositiu proposat per l’artista Julia Galán i comissariat per Daniel Belinchón, a través del qual es busca dialogar amb les més recents manifestacions del feminisme contemporani, amb la promoció del respecte als drets humans i la igualtat entre sexes. El títol del projecte és una picada d’ullet al vídeo “Calladita estàs más guapa” realitzat per Delphine Seyrig (1976) en el qual va furgar en els budells de la indústria del cinema a través de la veu de diferents actrius. Va inventar el MeToo quaranta anys abans que a Hollywood isqueren a la llum les agressions i l’assetjament sexual a les actrius. 

El projecte actua com una crida a les dones a continuar conquistant l’espai públic, a reivindicar el seu lloc en la societat, a alçar la seua veu i a unir-la amb les veus de més i més dones.

JULIA GALÁN, Castelló de la Plana, 1963
Artista interdisciplinari, doctora en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València i professora de la Universitat Jaume I. Els seus projectes giren entorn de la ficció, el joc d’espills, la identitat i les qüestions de gènere, que es planteja com un qüestionament sobre allò que s’estableix en la societat actual. Ha treballat com a artista en residència en ciutats com ara Berlín i Nova York. Al llarg de la seua trajectòria ha exposat en diverses institucions, museus, galeries i fires d’art nacionals i internacionals.
 


Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals