Jornades d'Imatge 2021 | La imatge, el producte i l'edició en el vestigi de la COVID 19. Anotacions per a una reflexió MENADOR espai cultural

28/07/2021 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Dates de l'event 16/10/202117/10/2021

Acte Jornada

Títol Jornades d'Imatge 2021 | La imatge, el producte i l'edició en el vestigi de la COVID 19. Anotacions per a una reflexió

Lloc Sala de conferències | Menador espai cultural - Pl. del Hort dels Corders, 4. Castelló de la Plana

Entitat Universitat Jaume I

Breu descripció El present més incert que mai es presenta com un espai canviant i obert, crític, flexible i inestable que des de múltiples vectors afecta de ple els processos de creació, producció i consum cultural. Un consum determinat fortament per les noves tecnologies de la informació, els hàbits en les pautes de socialització cultural i l’accés als mercats culturals. Un consum que discrimina sobre els productes en els quals al final es materialitza la creativitat. En la creació, ús i consum d’imatges aquest procés és encara més ràpid i també menys predictible. En aquestes jornades reflexionarem sobre això. 

Més informació Per protocol COVID-19 se sol·licitarà dades personals dels assistents abans d'entrar a la sala. L'ús de la màscareta serà obligatori durant tota l'activitat i s'haurà de mantenir la distància social de 1,5 metres. Moltes gràcies per la seua col·laboració.

PROGRAMA

Dissabte 16 d’octubre de 2021

De 10.30 a 11.20 h. JUAN PEDRO FONT DE MORA. Fotogaleria Railowsky. President del Gremi de Llibreters de València.

De 11.30 a 12.20 h PASCUAL MERCÈ. Fotògraf professional especialitzat en béns culturals, foto IR i UV, digitalització de documents i llibres i fotografia de paisatges.

De 12.30 a 13.30 h. OLMO GONZÁLEZ. Fotògraf, community manager i gestor cultural especialitzat en fotollibres, va treballar en Fiebre Photobook, el primer festival de fotollibres a Espanya, així com en El Salto Diario com a community manager. També va participar en escoles i festivals amb tallers, xarrades, visionats, comissariat de llibres, així com ressenyes en webs especialitzades, a més de tindre el primer canal en Youtube en castellà sobre fotollibres.

De 17.30 a 18.20 h. FOTOLATERAS. Lola Barcia Albacar i Marinela Forcadell Breva conformen l’equip de Fotolateras, fotògrafes itinerants, viatgeres incansables i apassionades de la tècnica estenopeica. Viatgem amb les nostres “càmeres” (construïdes a partir de llandes) enllaunant el món. D’una manera calmada i serena, retenim imatges de ciutats bullicioses i vives.

De 18.30 a 19.20 h. JULIÁN BARÓN. Fotògraf, docent i impulsor de projectes que usen la imatge com a eina social de pensament. En l’abordatge dels seus projectes una voluntat permanent és plantejar perspectives capaces de contribuir a afeblir la rígida imaginació col·lectiva i a qüestionar els discursos oficials que construeixen la memòria, la història i la identitat mitjançant la imatge. 

De 19.30 a 20.20 h. OAK. Agència i productora composta per professionals del periodisme i el sector audiovisual, especialitzats en el desenvolupament de projectes documentals. El nostre treball té el seu origen en la necessitat de comunicar sobre aspectes de la condició humana a través d’històries locals i singulars

Diumenge 17 d’octubre de 2021

De 11.30 a 13.15 h. Taula col·loqui sobre el paper que juguen els festivals de fotografia com a espais de creació cultural des del punt de l’edició i projecció dels projectes fotogràfics d’autor.

Sebastián Vaida: Fundador i director de PhotoRomania Festival des de 2010. Durant els últims 19 anys ha estat en l’àrea de la fotografia, amb diferents projectes, tant com a fotògraf, com a formador o coordinador. A més de coordinar una revista de fotografia en línia, desenes de tallers i participar en projectes com ara Futures Photography, plataforma europea per a la promoció de joves fotògrafs i fotògrafes emergents.

Carlos Fontes: Un dels cofundadors d’Encontros da Imagem de Braga fa 30 anys i des de 2017 director del festival. Ha sigut crític en nombrosos festivals de fotografia nacionals i internacionals. Durant catorze anys va treballar en el Departament de Cultura de l’Ajuntament de Braga.

Modera Daniel Belinchón.

Recurs d'imatge 211001_taller_chacon index

Taller | L’EDICIÓ EN EL PROCÉS CREATIU, amb Pablo Chacón

1 i 2 d’octubre de 2021 | divendres de 17.30 a 20.30 h i dissabte de 10.30 a 13.30 h i de 17.30 a 20.30 h | Matrícula gratuïta, prèvia selecció de candidats | Aula 116 de MENADOR espai cultural

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals