Missatge per al Dia Mundial de la Dansa 2024

02/05/2024 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

International Theatre Institute ITI - Organització Mundial per a les Arts Escèniques

Missatge per al Dia Mundial de la Dansa 2024 per Marianela Núñez

Un record no és prou per a fer història. I la història d’un teatre, com la de cada persona, és també la història dels altres, de com un art com la dansa va migrar i créixer en diferents latituds.
Les parets del Royal Ballet atresoren les fotografies que narren el viatge recorregut, la història reclama els seus protagonistes i la dansa a Argentina resplendeix amb cada un d’aquells noms.
Freqüentment, les institucions se submergeixen en un silenciós anonimat, sense rostres ni cognoms, i així eviten enfrontar-se amb l’eco del passat.
Són les organitzacions impulsades per l’ITI-UNESCO i que tenen el seu suport, com ara el Consejo Argentino de Danza, les que sovint fan de muralla que deté l’oblit.
Estic al vostre costat en el compromís de rescatar i revitalitzar la història de mestres, artistes i coreògrafs que han enriquit el món de la dansa, mereixedors de ser escoltats per les generacions futures. Tothom ha de saber que no som espectadors sinó hereus d’una tradició forjada amb art, dignitat i sacrifici, i que el nostre camí s’ha nodrit amb vocació i amor per la bellesa. Si bé el futur i el present acaparen la nostra atenció, sense els fonaments sòlids del passat, sense la fertilitat de la nostra terra, l’arbre de la dansa no pot florir. Les arrels són tradició i, al mateix temps... nutrients.

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals