09/11/2021 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Les Jornades d'Afirmació de la Nova Ruralitat es van celebrar per primera vegada en novembre de 2016.

  • I Jornades: En la 1a edició d’aquestes jornades, es va tractar la incongruencia entre la ruralitat real i la imatge socialment i políticament dominant de la ruralitat. "La imatge s’havia quedat aturada en un temps passat, mentre la ruralitat real havia continuat avançant. Mai no havia deixat d’avançar i canviar, perquè la ruralitat disposa dels seus propis futurs i evoluciona cap a ells autònomament".
  • II Jornades: El focus va ser l'anàlisis de les pràctiques culturals realment existents als espais rurals. "Es tractava d’imaginar com podria ser la vida cultural dels nostres espais rurals si no tingueren al seu damunt la llosa d’eixos prejudicis culturals desfasats però tan vigents a les institucions".
  • III Jornades: La 3a edició es va centrar en l'anàlisi de les polítiques de despoblament, "sovint invisibles, amagades i també aparentment inconscients i benintencionades. Ens toca ara anar desvetllant quins són els ressorts que produeixen el despoblament i sobre els que es pot actuar".

El 31 de gener i l'1 de febrer de 2020 es celebraren a Benlloc, les IV Jornades d'Afirmació de la Nova Ruralitat una cita que aplega a més de 100 professionals que viuen al món rural i que és oberta a qualsevol persona interessada.

Més informació ací.

Recurs d'imatge solucionsdespoblacio index

El món rural té solucions per a la despoblació valenciana

El Fòrum de la Nova Ruralitat, format per més de 100 professionals que viuen en el món rural, estudia exemples de bones pràctiques ja existents i reivindica que s'apliquen en territori valencià

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals