SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

QUÈ ÉS EL MPdC?

El MPdC s'allunya de la idea de museu escolar que exposa els materials educatius. Parteix de la concepció de museu pedagògic que destacava Cossío, és a dir, és un espai que ajuda a la formació d'educadors i educadores. La finalitat d'aquest museu és reunir, guardar i exposar col·lecions d'objectes i materials d'ús pedagògic a la vegada que és un centre d'estudi de formació i innovació pedagògica (Jové, 2018).

El Museu Pedagògic de Castelló s'articula a partir de la idea de xarxa i pretén connectar de forma horitzontal diferents nodes i establir relacions de cooperació entre ells.

L'objectiu compartit pels membres de la xarxa és el compromís per a la millora educativa, per a la valoració dels sabers que cultiva i ofereix el nostre entorn, per a la investigació i la recuperació de la memòria educativa de Castelló i les seues comarques i per a la potenciació de l'educació patrimonial i de la reflexió col·lectiva sobre els diversos corrents pedagògics al llarg de la història.

El Museu Pedagògic de Castelló pretén, a més, contribuir a vertebrar el nostre territori per a donar visibilitat a la gran diversitat de projectes educatius existents, tant formals com no formals, i posar-los en relació. Amb aquesta finalitat, el projecte ha anat transitant cap a una idea de museu obert, dinàmic i transformador, amb una mirada més àmplia, capaç d'interpel·lar i establir diàlegs amb la ciutadania. 

Més informació ací

Enllaç a la pàgina del SEPHE

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals