AVAN, Espais Rurals de Recerca Contemporània

10/10/2022 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El projecte AVAN, Espais Rurals de Recerca Contemporània es configura com una xarxa de centres rurals d'investigació amb l'objectiu d'analitzar els vells mecanismes socials de producció simbòlica per a qüestionar els seus models.

Forcall - Altura - Vilafranca - Vilanova d’Alcolea - Viver

Partint del context per a analitzar, estudiar i participar dels fluxos del coneixement local, el projecte ens permet endinsar-nos en problemàtiques globals, desmantellar les visions negatives del territori per a reivindicar les virtuts i el que té de positiu el món rural cap a les visions folklòriques o les tendències a la fantasmagorització. A més, aquesta xarxa de centres vol plantejar noves formes de gestió en matèria de cultura atés que aquestes es pensen i es dissenyen des del món urbà.

Desde noves formes de gestió en matèria de cultura donant que les polítiques culturals es pensen i es dissenyen des del món urbà, en criteris urbans i no tenint en compte altres entrons. Per tant es produeix una discriminació i una exclusió cultural, fonamentada en:

· Excessiva centralització en els pressupostos en matèria de cultura, que limita l’autogestió les polítiques culturals del territori des d’un plantejament emancipatori.

· Manca d’accessibilitat a recursos econòmics i humans que perpetua el sentiment de discriminació.

· Manca de criteris de justícia social i d’equitat en les ajudes en matèria de cultura, amb manca de discriminació positiva cap al món rural.

· Manca de planificació dels espais culturals en termes de sostenibilitat.

· Manca de treball en xarxa a l’hora d’elaborar programes culturals.

Més informació.

 

Recurs d'imatge 221013_avan index

La xarxa AVAN reivindica el territori amb una proposta artística itinerant que recorre cinc poblacions del món rural de les comarques de Castelló

Forcall, Vilafranca, Vilanova d'Alcolea, Viver i Altura participaren d'aquesta mostra multidisciplinària durant els dies 11, 13, 14 i 15 d'octubre

Recurs d'imatge AVAN22-pres index

Presentació: AVAN/02, Espais Rurals de Recerca Contemporània

11 d'octubre, 18 h, sala de graus de la Facultat de Ciències Humanes i Socials

Recurs d'imatge 220406_seminaris-avan index

SEMINARI AVAN

Març-Abril 2022 | Amb la finalitat de generar un primer contacte i apropament de l’alumnat UJI al projecte AVAN, s’ha organitzat aquesta conferència amb l’alumnat de 4t curs de Magisteri

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals