31/10/2017 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Patrimoni en #PREP2 San Sebastián


A l'octubre de 2016 es va iniciar, en el Tercer Congrés Internacional d'Educació Patrimonial- CIEP3, un projecte col·laboratiu per a definir el concepte i les característiques de les comunitats patrimonials. Aquest taller va comptar amb una primera fase realitzada en Twitter en la qual es va utilitzar l'etiqueta #comunidadesciep. En aquesta fase virtual es va plantejar la pregunta “Què és per a tu una comunitat patrimonial?”.

Amb totes les aportacions realitzades, es va preparar una primera definició que va ser presentada en el taller presencial del Congrés Internacional d'Educació Patrimonial. Com a complement a la definició, durant el taller es van analitzar, en grups, quatre eixos temàtics relacionats amb les comunitats patrimonials: destinataris, territori, recursos i mètodes. Com a principal resultat d'aquest taller es va decidir, entre tots els participants, la seua continuació virtual per a sistematitzar i consensuar tot el coneixement generat. Aquest procés es va estendre des de novembre de 2016 fins a abril de 2017 i en el mes de juliol de 2017 es van presentar els textos del projecte #comunidadesciep en el número 9 de la revista Memòria Viva del projecte Patrimoni – PEU

En el marc de la segona edició de les jornades “Pràctiques i Reflexions en Educació Patrimonial”, que tindrà lloc els dies 25, 26 i 27 d'octubre de 2017 en Donostia – Sant Sebastià, volem continuar amb el procés per a la definició col·laborativa del concepte i característiques de les comunitats patrimonials.

Per a aquesta ocasió, dijous 26 disposarem d'una sessió dins del bloc de “Discussions temàtiques obertes” que serà moderat per Ángel Portolés i Jesús Fernández i en el qual volem introduir la innovació social com a nou eix caracterizador de les comunitats patrimonials.

Segons la Unió Europea les "Innovacions socials són innovacions que són socials tant en les seues finalitats com en els seus mitjans - noves idees (productes, serveis i models) que complisquen simultàniament les necessitats socials (de manera més eficaç que les alternatives) i que creuen noves relacions socials o col·laboracions. Són innovacions que no solament són bones per a la societat, sinó també milloren la capacitat de la societat per a actuar. Les innovacions socials es duen a terme a través de fronteres entre el sector públic, el sector privat, el tercer sector i la ciutadania." (This is European Social Innovation, European Union, 2010).

Per açò, com a primera aproximació, volem plantejar-vos la següent pregunta:

Com entens la relació entre innovació social i comunitats patrimonials?

 

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals