El grup de treball del projecte “Patrimoni industrial de la comarca dels Ports” celebra una jornada a Sorita

13/02/2024 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El projecte “Patrimoni industrial de la comarca dels Ports” continua la seua agenda de treball amb una jornada que tindrà lloc a la localitat de Sorita aquest dimecres dia 14. Aquesta se centrarà en donar forma al model definitiu de les fitxes de catalogació on es desgranarà la informació dels béns mobles, immobles i immaterials que s'aniran recollint a partir d'ara en els diferentes territoris de la comarca. 

Aquesta serà la cinquena trobada entre els membres de la taula de treball d'aquesta iniciativa impulsada pel Programa Campus Obert del Servei d'Activitats Socioculturals de l'UJI a la Seu dels Ports, la qual pretén catalogar l'ampli patrimoni de la comarca vinculat a l'època de la preindustrialització i la industrialització. 

El projecte està coordinat per Ángela López de Arae Patrimonio y Restauración, qui comenta que durant la jornada de dimecres “es treballarà amb el material, còpies de fitxes per a cada municipi (en paper i digital) i ferramentes de treball comú per a la presa de dades 'insitu' de béns patrimonials i després de la part teórica, es posarà en pràctica la fitxa i inventariem alguns dels edificis que formen part de l'historia productiva de Sorita, com és cas del pou de de neu situat al nucli de la població”.

La Universitat Jaume I i Arae Patrimonio y Restauración treballen en col·laboració amb els 17 municipis de la comarca (Ares del Maestrat, Castellfort, Castell de Cabres, Cinctorres, Herbers, Olocau del Rey, La Mata, Palanques, Vallibona, Sorita, Forcall, La Pobla de Benifassà, Villores, Morella, Portell de Morella, Todolella i Vilafranca) i la propia Mancomunitat Comarcal Els Ports (Joventut Els Ports). 

Programació:

11.00h - Recepció de participants
11.30h - Presentació del material de treball
12.30h - Sessió de treball participativa al pou de neu de Sorita
13.30h - Sortida cap al Santuari de la Balma per a dinar

Formulari de inscripció per a participar: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfD63AMSLQnW-q_j8FMr_N3XRrkSWcWJCtKNXsFBMSZ7_MxCA/viewform
 

 

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals