Cirat inicia un taller sobre la gestió cultural del patrimoni i la posada en valor dels espais museístics Taller “Conservació-restauració de la nostra història a través dels nostres museus”

05/02/2024 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Cirat inicia un taller sobre la gestió cultural del patrimoni i la posada en valor dels espais museístics

Cirat inicia aquest pròxim dissabte, 10 de febrer el taller “Conservació-restauració de la nostra història a través dels nostres museus”, una activitat teoricopràctica que està dirigida a tota la població i que es desenvoluparà en quatre sessions presencials amb periodicitat mensual entre febrer i maig. 

Organitzat per l'associació les Salines de Cirat, el Programa d'Extensió Universitària de la Universitat Jaume (PEU-UJI) i l'Ajuntament de Cirat, el taller té com a objectius la gestió cultural del patrimoni de Cirat, la posada en valor dels espais museístics, la conservació curativa de les peces etnogràfiques de la població i el disseny i planificació de la seua col·lecció.

Les classes abordaran temàtiques relacionades amb la conservació conservativa i la posada en marxa dels espais museístics com principal atractiu turístic i dinamitzador cultural de la població, segons explica Manuel Moragues, llicenciat en Belles arts i encarregat d'impartir el taller. 

Així, durant el desenvolupament de l'activitat es duran a terme continguts pràctics en matèries referides a la la realització de fitxes per a adquisició, cessió i donació d'obres, conservació preventiva, conservació curativa i temes relacionats amb la gestió, planificació, exposició i manteniment de material etnogràfic.

El principal objectiu del taller és que els propis habitants de Cirat siguen els que valoren la història i el patrimoni de la seua localitat, ja que ells són els artífexs i protagonistes de la creació del seu museu local. L'activitat pretén ser el punt de partida perquè els veïns i veïnes recuperen la col·lecció museística de Cirat. 

Aquesta acció formativa forma part de l'acompanyament tècnic de projectes que desenvolupa el PEU-UJI en el territori i la seua realització es contextualitza en el conveni de col·laboració Enclau-UJI entre Universitat Jaume I, l'Associació Cultural Les Salines i l'Ajuntament de Cirat.
 

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals