El PEU i Cirat planifiquen el projecte patrimonial del municipi per al 2021

28/04/2021 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Programa d'Extensió Universitària de l'UJI i Cirat s'han reunit per a treballar sobre els aspectes fonamentals per al projecte patrimonial del municipi en el present any. En la trobada s'ha preparat la constitució del Consell Assessor que vetllarà pel desenvolupament de les accions previstes en el pla de treball i s'ha definit el Pla d'Actuació 2021.

En aquest sentit, s'ha iniciat el tràmit per a la constitució del Consell Assessor, que serà l'òrgan encarregat del compliment del conveni i estarà format per dos representants de cadascuna de les parts.

De la mateixa manera, respecte al projecte patrimonial per al 2021 s'ha acordat iniciar el programa formatiu a través del qual veïns i veïnes de la localitat treballaran per a la posada en marxa de la seua idea de museu etnològic, que exposarà el fons municipal a la "Casa del capellà" i "Forn morú". Mitjançant la formació també s'aprendrà sobre aspectes com a models de museu, la seua organització o programes d'educació patrimonial.

Cal recordar que aquest projecte neix del treball desenvolupat durant els últims 4 anys per l'Associació Cultural Les Salines en el marc del projecte Patrimoni del PEU per a situar la Col·lecció Museogràfica de Cirat (Museu de Cirat) en el centre de l'activitat sociocultural del municipi i recurs per a la vertebració de la població. A més, des de 2020 l'Ajuntament de Cirat i l'Associació Cultural Les Salines són part del programa ENCLAU-UJI.

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals