El PEU inicia Redes son amores, un cicle de trobades entre les persones de la xarxa PEU

28/01/2021 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Programa d'Extensió Universitària inicia “Redes son amores”, un espai de trobades periòdiques per a l'intercanvi d'experiències i idees, així com la socialització de les persones que formen part de la xarxa del PEU i totes aquelles que volen conèixer millor els projectes i iniciatives que la constitueixen.

Aquest nou projecte és el resultat de la necessitat de les persones que componen el PEU per constituir un espai estable per a enfortir i ampliar la relació entre elles i definir la xarxa de comunitats patrimonials del PEU. També per a reunir moments d'intercanvi i aprenentatge compartit al voltant d'iniciatives basades en la socialització de processos sobre el patrimoni cultural, l'educació, la creació contemporània o el desenvolupament local.

Aquest cicle de trobades s'inicia en una conjuntura marcada per la COVID-19, per això “Redes son amores” es desenvoluparà online sota els objectius de definir les bases del nou espai i els seus continguts. 

El mes de desembre passat es va celebrar la primera trobada “Redes son amores” que va reunir integrants de la xarxa del Programa d'Extensió Universitària constituïda per representants de grups locals, personal tècnic d'ajuntaments i institucions i especialistes que ofereixen acompanyament tècnic i formació a la xarxa. 

Carmen Lázaro, Vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals de la Universitat Jaume I, va ser l'encarregada de donar la benvinguda al nou projecte. Lázaro va ressaltar la importància d'aquesta nova proposta com a espai periòdic de conversa, anàlisi, reflexió i acció al voltant de la xarxa del PEU i de les persones que la constitueixen i la fan possible. 

Posteriorment, es va iniciar una ronda d'intervencions entre les quals es va destacar l'oportunitat de compartir experiències i coneixements amb projectes a nivell estatal i internacional a través d'aquest espai. A continuació, Albert López, coordinador del PEU, va assenyalar la pluralitat de la xarxa i la importància de sentir-la com a pròpia i participar en el seu disseny i desenvolupament. Per part seua, Ángela López, d'ARAE Patrimonio y Restauración, va incidir en la importància de tenir una bona planificació de continguts per a enfortir aquest nou espai per a la socialització de la xarxa del PEU.

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals