El paper de la joventut en la dinamització rural, temàtica central de les Trobades Perifèriques que tindran lloc els dies 10 i 24 de setembre PEU

01/09/2021 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La realitat de la joventut en els territoris rurals europeus serà l'eix central de l'intercanvi d'idees i d'experiències que es portaran a terme en les Trobades Perifèriques que tindran lloc els dies 10 i 24 de setembre en format on line. La iniciativa promoguda per l'associació Euroimpulse, la cooperativa Canopia i el Programa d'Extensió Universitària - PEU de la UJI es va impulsar l'any 2019 i pretén generar espais de trobada que fomenten les interaccions i el treball en xarxa, el desenvolupament de sinergies, la dinamització d'iniciatives locals i el disseny de respostes col·lectives a problemes territorials compartits a nivell internacional.

En aquesta ocasió, es presentaran iniciatives de participació rural i de patrimoni cultural desenvolupades tant a Espanya com a diversos països europeus, com Italia, Irlanda o Armenia, i al mateix temps s'obrirà un debat sobre quin és el paper de la joventut en la dinamització rural a través d'experiències i iniciatives viscudes.

En aquesta trobada també es vol iniciar una línia de treball que faça possible la col·laboració dels diferents agents, col·lectius i persones interessades en el marc de projectes finançats per la Unió Europea. Així, la finalitat és dissenyar un programa de visites de estudi a tota Europa per a que col·lectius de la província de Castelló puguen descobrir les realitats rurals en altres països a partir de la primavera de 2022. El projecte que es vol desenvolupar es presentarà dins del nou marc de finançament europea per al període 2021-2027, en el qual la temàtica de la nova ruralitat té un paper clau. 

Aquestes trobades estan dissenyades dins del marc del programa Erasmus+ i són complementàries del programa de formació i mentorització per al disseny de projectes europeus llançat per la Cooperativa Canopia i l'Associació Euroimpulse Network per a col·lectius de l'interior de les comarques de Castelló. Les activitats compten amb el suport econòmic de la Diputació de Castelló i el programa Erasmus. 

Les persones i col·lectius que vulguen participar poden fer-ho omplint el formulari que trobaran a aquest link

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals