El PEU celebrarà la XVI Jornada de Patrimoni el 24 de juliol al voltant de la custòdia i defensa del territori, l’agroecologia i la perspectiva de gènere PEU UJI | Programa d'Extensió Universitària

20/07/2021 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Programa d’Extensió Universitària - PEU presenta la XVI Jornada Anual de Patrimoni que tindrà lloc el pròxim 24 de juliol a l'edifici de l'Escola de Doctorat i Consell Socials de la Universitat Jaume I

La Jornada de Patrimoni del PEU és un espai de trobada entre projectes, col·lectius i persones interessades en conèixer la xarxa del PEU.

Els nostres patrimonis son complexos i es troben en permanent transformació i expansió. S’ajusten, adapten i varien en funció de la nostra percepció i de la interacció amb el medi i entre les persones.

En 2021, la jornada tindrà com a eix temàtic les relacions entre el patrimoni, el territori i les persones a partir de tres experiències associatives i cooperatives que treballen en processos i projectes centrats en l’agroecologia, l’ecofeminisme i la custòdia i defensa del territori. La suma d’aquestes tres mirades complementàries ens planteja un marc per a abordar la importància de la participació comunitària i de la socialització de pràctiques i compromisos al voltant del territori, la seua gestió i salvaguarda.

Organic Social Design CoopV és una entitat sense ànim de lucre de custòdia del territori agroecològic amb perspectiva de gènere, economia social i verd constituïda l'any 2015 per un equip multidisciplinari de dones professionals del tercer sector. OSD és una entitat de desenvolupament comunitari. L'objectiu d’OSD és el desenvolupament de programes i serveis socials dirigits a col·lectius vulnerables per a la seva inserció social i/o laboral utilitzant com a eina fonamental l'agricultura ecològica i la custòdia del territori.
https://www.organicsdesign.org/

Connecta Natura és una associació sense ànim de lucre creada el 2014 amb seu central a la Comunitat Valenciana, que actualment centra la seua activitat principal a la província de Castelló. La missió principal de Connecta Natura és contribuir a la transició del sistema agroalimentari per assolir models de gestió sostenibles i justos del nostre entorn natural i dels sistemes agrícoles, per mantenir un món rural viu i actiu. Els objectius principals de l’associació són la conservació de la biodiversitat silvestre, la recuperació de la biodiversitat cultivada local i la cultura tradicional agrària, el desenvolupament rural agroecològic, i la promoció de l’agroecologia i l’ecofeminisme. 
https://www.connectanatura.org/

Salvem Lo Montsià és una plataforma ciutadana que vetlla per a evitar agressions al territori i per a una interacció més sana entre els humans i el medi, que col·labora  amb altres entitats o plataformes com: GEPEC, Ecologistes en Acció  Vinaròs, Terres de Cruïlla, plataformes per la no massificació eòlica i solar,  Plataforma antifracking de Castelló, participant activament en la Llei de  protecció de les oliveres monumentals aprovada en 2020 al Parlament  català i també el projecte Patrimoni PEU de l’UJI. La nostra humil intenció és deixar per a les futures generacions un patrimoni  cultural/social/ecològic menys afectat per les pràctiques abusives de la  política depredadora de les darreres dècades. 
https://www.facebook.com/salvemlomontsia/

Les inscripcions a la XVI Jornada de Patrimoni ja estan obertes i poden realitzar-se a través d’aquest enllaç: 

PROGRAMA XVI JORNADA PATRIMONI. La custòdia del territori

Programa d’Extensió Universitària PEU UJI.

DISSABTE 24 DE JULIOL
Edifici Escola de Doctorat i Consell Socials de la Universitat Jaume I

10 h Benvinguda
10.15 h “La Custòdia del territori desde un enfocament de gènere”. Begoña Antequera i Balaguer.Especialista en protecció i gestió d’espais naturals
10.45 h “Connecta Natura: recuperant el patrimoni biocultural per dinamitzar el territori rural”. Pau Agost-Andreu. Coordinador del Projecte Mosaics de Vida. Responsable de l'àrea de recuperació de varietats tradicionals de fruiters.
11.15 h. “Salvem Lo Montsià, guardians del territori”. Manel Mas Font. Integrant de la plataforma.
11.45 h Pausa
12.15 h Patrimonis, territoris, persones. Espai de trobada, reflexió i intercanvi.
13.30 h Assemblea de grups de Patrimoni – PEU
14.00 h Tancament de la jornada
14.15 h Dinar (Àgora Restaurant - UJI)

Places limitades. Matrícula gratuïta. Dinar no inclòs (preu estimat del dinar 15 €)

 

XIV Jornades de Patrimoni Veure'n més

Begoña Antequera i Balaguer. Cooperativa Organic Social Design

Pau Agost Andreu. Connecta Natura

Manel Mas Font. Salvem Lo Montsià

Veure'n més
Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals