Aalef Albasha i Sergio Martínez guanyadors de la quarta edició de les Residències Artístiques del Projecte d’Acompanyament FAVA 365

24/09/2020 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

FAVA, el Festival de les Arts de Vilanova d’Alcolea és un dels projectes que forma part del Programa d’Acompanyament del PEU i s’emmarca en la línia temàtica “Creació i llenguatges contemporanis”. Des de fa quatre anys, el FAVA ofereix un programa de Residències Artístiques amb la finalitat “d’embellir el poble de Vilanova d'Alcoela i augmentar l'interès cultural artístic, tant dels visitants com dels veïns; així com aproximar el món de l'art i les seves expressions a partir de les persones”. Segons ha explicat Eugeni Trilles, de l’organització, “per aquest motiu als artistes seleccionats, se'ls "obligue" a conviure, socialitzar-se amb els veïns i veïnes” i això fa que els artistes puguen recollir idees per a la seua obra i que la ciutadania s’aproxime al món de l’artista. 

4ª EDICIÓ DE LES RESIDÈNCIES ARTÍSTIQUES I JOVES RESIDÈNCIES DEL FAVA
Aquest any, les Residències Artístiques i les Joves Residències versen sobre la temàtica del "SILENCI” i s'ha decidit apostar per la disciplina de la "ceràmica Artística". Per aquest motiu, s'han elegit les propostes artístiques presentades per Aalef Albasha i Sergio Martínez, alumnes de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Castelló.

L’EXPERIÈNCIA D’AAREF ALBASHA
Des de ben menut, Aaref ha sentit l’interès per crear, va començar dibuixant, després va fer vídeo i també arts escèniques. Fa uns 10 anys va començar a interessar-se per l’escultura, primer amb fusta, coure i ferro, finalment va provar l’argila, un material que segons ens conta, el va enamorar. 

És la primera vegada que Aaref Albasha participa de forma individual en una residència artística “una oportunitat que hem de saber aprofitar”. L’artista confessa que no va poder evitar “sentir una mescla entre alegria i por” al conèixer la notícia que havia segut seleccionat, ha que “mai he realitzat una escultura per a exterior de tan gran”, però ha admès sentir tranquil·litat al contactar a través de l’organització del FAVA amb persones del poble per rebre ajuda. 

Segons Aaref allò més bonic del FAVA és la participació i col·laboració “el que més han valorat ha sigut el caràcter col·laboratiu de l'obra, des del principi vaig entendre l'esperit del FAVA de connectar a creadors amb els habitants del poble i que d'aquesta sorgisca l'obra que pertany a tots”.

L’EXPERIÈNCIA DE SERGIO MARTÍNEZ
Sergio és llicenciat en Belles Arts i és la primera vegada que viu l’experiència d’una residència artística. Es va presentar al concurs gràcies a la motivació i animació que li van donar les guanyadores de la tercera edició del FAVA365, les seues companyes de classe en l’EASD.
Les sensacions que recorren l’artista davant aquesta oportunitat son la felicitat i l’entusiasme, encara que també el nerviosisme “per la por o temor al fet que el meu projecte no agrade a tota la gent que ha depositat la seua confiança en mi” confessa Sergio, qui ha assegurat que pot“fer-ho bé i donar donar el millor de mi”. Participar del FAVA365 és per a ell “una gran oportunitat per a poder realitzar un projecte creatiu” i espera aprendre “de la organització, dels companys, de la gestió del temps i recursos” i també “estar a l’altura de les expectatives”.
 

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals